Pururadat ja ladut

Talvella latujen ylläpitoa voi seurata: latutilanne.fi -sivusto, josta näet näet ainakin Kympin latujen ajotilanteen (Ohje: Hae Kuortane paikkakuntana).

Aholankangas-Kuortaneen urheiluopiston alue: Opiston maastoista löytyy eri pituisia pururatoja sekä talvella varsin monipuolinen latuverkosto, jossa on tarjolla lyhyempiä 1-2,5 km latuja sekä pulkkamäki. Aholankankaalta löytyy myös luontopolku sekä monta harrastusmahdollisuutta. Lisätietoa opiston internetsivuilta sekä alueen kartasta.

Kympinmaaston ladut ja reitit: Urheiluopistolta pääsee liitäntä uraa ja latua (noin 2,5) pitkin liittymään Ampumaradan ympärille rakennettuun Kympin maastoon, josta löytyy pari kymmentä kilometriä erilaista polkua ja uraa. Lisäksi Kympinmaastossa on talvisaikaan tarjolla ampumahiihtomahdollisuuden lisäksi eri pituiset reitit: 3km, 6km, 10km ja 15 km. Lisäksi Kympinmaastoista pääsee liittymään laajempaan Kuortaneen ympäristöön muodostettuun ulkoilureitistöön, jota ollaan kehittämässä ja parantamassa. Myös opiston maastopyöräreitti kulkee Kympin maaston kautta.

Leppälän pururata-latu: Leppälän pururata sijaitsee Kaarangantien varressa (Veistämön kohta). Reitti kulkee metsässä ja maasto on hyvin tasainen. Reittiä ei paljon ole käytetty, sillä luontoon ei ole tallautunut selvää polkua, mutta katulamput kiertävät lenkin. Talvella kunta ajaa ladun Kuortaneen keskustasta Leppälänkylään ja samalla latu tehdään myös tähän pururadalle. Latu soveltuu tasaisuutensa vuoksi ikäihmisille. Ladun pituus on 1,4 km. Lisäksi Leppälän koulun pihassa on pieni, 50 metrin hiihtolenkki.

Mäyryn pururata-latu: Pururata sijaitsee Vierteenmäessä, tie 66 vieressä (Kuhapirtistä Kuortaneen keskustaan päin). Pururadan pituus on 2,4 km ja maasto on muodoiltaan vaihtelevainen ja välillä alustana on kosteikkoa ja välillä kallionpintaa. Tämä on hyvä huomioida erityisesti pakkasella. Maastossa menevä polku on kapea. Matkan varrella on laavu. Hiihtolatuja ylläpitää yksityiset henkilöt.

Ruonan pururata-latu: Pururata sijaitsee Kaupintiellä. Pururadan vieressä ei ole parkkipaikkaa, mutta auton voi parkkeerata ilta-aikaan Ruonan koulun pihaan (Ruonantie 103). Pururadan pituus on 1,2 km ja lenkki nousee hyvin tasaisesti Lapuantien (tie 66) vierustaa myöten. Lenkin puolen välin jälkeen reitti alkaa tasaisesti laskemaan. Pururata sopii hyvin koululaisille ja ikäihmisille.

Ylijoen/Lentilän pururata-latu: Sijaitsee Vanhatiellä (tie 66 varrella) noin 15 minuutin ajomatkan päässä Kuortaneen keskustasta kohti Alavutta. Parkkipaikkana toimii pallokentän vierusta. Pururadan pituus on 1 km ja lähtee vanhantien suuntaisesti kohti Kuortanetta. Tasaisen alun jälkeen tulee käännös vasemmalle, josta latu menee viistosti alas joenrannan myötäisesti. Mäenlaskun ja kauniiden rantamaisemien jälkeen tulee jyrkkä käännös vasemmalle ylämäkeen. Mäki kysyy voimia nousuvoimia, kunnes saavutaan taas pallokentän laitaan. Hiihtäjä saa laitettua valot päälle kentän laidalla olevasta katkaisimesta. Valoista vastaa kyläyhteisö.