Näyttelyt

Soile Yli-Mäyry

Kuortanelaissyntyisen taidemaalari Soile Yli-Mäyry on kansainvälisesti kuuluisa taiteilija omaleimaisella öljyvärityöskentelyllään. Stuttgartin Taideakatemiassa (1972-75) suoritettujen taideopintojen jälkeen hän on ollut mukana lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä. Viime vuosina hänellä on ollut yhä useammin kutsunäyttelyjä ulkomailla, mm USA:ssa, Japanissa ja muualla Aasiassa sekä eri puolilla Eurooppaa.
Sijainti: Hynniläntie 14, Mäyry
Puhelin: 06-5257324, 03-7332807
Avoinna kesäkaudella päivittäin klo 12.00 – 17.00, opas paikalla.
Pihapiirissä myös vanhaan talliin rakennettu tallikahvio, joka avoinna taidehallin aukioloaikoina.

Soile Yli-Mäyryn Taidehallin esittelyvideo:

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Iivari Honkola

Iivari Honkola (19.7.1898 – 25.12.1970) oli kuortanelaissyntyinen taitelija, joka eli ja vaikutti kotipaikkakunnallaan lähes koko elämänsä ajan. Iivari Honkola oli 1800-luvun kansanmestareitten tradition jatkaja, joka tallensi kuviinsa kuortanelaisen kyläyhteisön häviämässä olevia tapoja ja kansanperinnettä. Honkola opiskeli mm Helsingin taideyhdistyksen piirustuskoulussa. Hänen teoksiaan oli ensi kerran näytteillä vuonna 1928 Helsingissä, jossa hän herätti huomiota väreillään ja sommittelukyvyllään. Suomen Taiteilijaseuran jäseneksi Honkola hyväksyttiin vuonna 1931. Pysyvä näyttely koostuu 15:sta öljyväri-ym. työstä sekä 12:sta monotypiasta.
Iivari Honkolan koottu näyttely kunnantalolla
Avoinna: ma – pe klo 8.00 – 16.00. Suljettu heinäkuun 3 ensimmäistä viikkoa.
Pääsymaksu: Ei pääsymaksua
Tiedustelut: Kuortaneen kunta 06-2525 2000

Kuortaneen Kirjasto

Kuortaneen keskustassa sijaitsevassa Kuortaneen kirjaston näyttelytilassa järjestetään erilaisia taide- ym. näyttelyitä noin 12 kpl vuodessa. Kulloinkin meneillään olevasta näyttelystä voi tiedustella kirjastosta. Kirjaston kotiseutuhuoneessa on pysyvä kotiseutukokoelma, joka sisältää mm kuortanelaissyntyisistä Alvar Aallosta ja Heikki Klemetistä koottua kirjallista aineistoa sekä Aalto-maljakkokokoelman.
Avoinna: ma-to klo 12-19, pe 10-16, la-su suljettu
Pääsymaksu: Ei pääsymaksua
Tiedustelut: 06-252 52592
Vaihtuvat näyttelyt kirjastossa

Haapaniemi

Kuortaneenjärven rannalla sijaitseva Haapaniemi on luonnonkaunis ja rauhallinen alue. Haapaniemeen on rakennettu pappila Kuortaneen kappeliseurakunnalle vuonna 1663. Nykyinen päärakennus on valmistunut vuonna 1779. Pappila on entisöity ja sisustettu vanhan ajan pappilaksi. Kirkkoherranpappilana Haapaniemi on palvellut 1700-luvun alusta vuoteen 1939. Siellä on asunut monia pohjalaisten pappissukujen edustajia. Alueen sydän on kappeli, jossa on myös luentotiloja hiippakunnan seurakuntien jatko- ja täydennyskoulutusta varten.
Sijainti: Ruonan kylässä; Haapaniementie 50
Ajo-ohje: Kantatie 66:lta käännytään järven pohjoispäässä sijaitsevalle Ruonantielle, josta
käännytään Niemiskylän tielle. Niemiskylän tieltä opastus Haapaniementielle.
Puhelin: 06-5258130; numerosta voi tilata etukäteen opastuksen, joka on maksuton.

Talonpoikaistyylinen rakennuskulttuuri

Kuortaneella on nähtävissä poikkeuksellisen paljon hyvin säilyneitä ja aitoja talonpoikaisrakennuksia. Rakennukset ovat pääosin 1700- ja 1800-luvuilta. Niistä onkin muodostunut omaleimainen kuortanelaisuuden symboli. Pohjalaistaloja on paikkakunnalla noin 140, joista noin 70 on palkittu kulttuurihistoriallisen arvonsa merkiksi Talonpoikaiskulttuurisäätiön kunniakilvellä. Hyvän kuvan rakennustyylistä saa tekemällä ns. kulttuurikierroksen Kuortaneenjärven ympäri; samalla voi tutustua Länsirantaan joka on nimetty valtakunnalliseksi kulttuurimaisema-alueeksi.