fbpx

Aktiviteetit

GOLF

Kuortane Golfin 9-reikäinen kenttä on valmistunut heinäkuussa 2002. Perinnemaisemaan rakennetut väylät näyttävät helpoilta, mutta oikein sijoitetut esteet ja toisinaan pitkät karheikot tekevät siitä yllättävän haastavan. Väylät ovat hyvin rajattuja, vaikka varsinaista metsää kentällä ei juurikaan ole.

Erikoisuutena voidaan mainita tiiauspaikat, joita on neljällä väylällä kaksin kappalein. Näin toisella kierroksella nämä väylät ja mailan valinnat tulevat täysin erilaisiksi. Kuortaneen kenttä on tunnettu aikaisesta kauden aloituksesta, kenttä avautuu aina keväisin ensimmäisenä Pohjanmaalla.

Kentän suunnittelija Lassi-Pekka Tilander

www.kuortanegolf.fi

LAITESUKELLUS

Kaatialan louhos on toiminnasta poistettu avolouhos, josta on vuosina 1942 – 1968 louhittu maasälpää ja
kvartsia. Kirkasvetinen Kaatiala on sukeltajille kansainvälisesti tunnettu paikka, jossa arvioiden mukaan käy vuosittain pari tuhatta kävijää. Suurempi, yli 40 metriä syvä louhos on urheilusukeltajien suosiossa. Louhos soveltuu monimuotoisuutensa ansiosta monentasoisille sukeltajille ja paikalla järjestetään myös sukelluskursseja. Veteen pääsee matalasta päästä loivaa kaivostietä myöten sekä syvässä päässä olevia tikkaita pitkin. Louhoksessa on kattava luolasto, jossa on monia sivuhaaroja sekä aloitteleville sukeltajille paremmin soveltuvia pienempiä luolia, jotka ovat olleet kaivosauton kääntöpaikkoja. Louhoksen syvässä päässä on sukeltajien tuoma sukelluskello noin 20 metrin syvyydessä, lisäksi louhokseen on upotettu autonromu ja noin viiden metrin pituinen pienoislentokone.

ELÄMYSREITIT

Kuusiokunnat on täynnä erilaisia elämysreittejä ja ulkonaliikkumismahdollisuuksia.
Lähialueen erilaiset retkikohteet, näkötornit, elämysreitit, uimarannat, oudot paikat ja historialliset kohteet löydät kätevästi loytoretketblog.com sivustolta.

MINERAALIHARRASTUS

Kaatialan alue on kiintoisa käyntikohde, jonka hylkykivikasat ovat keräilijöiden ja korukiviharrastajien aarreaittoja. Kaivosteollisuuden aikana 1942-1968 Kaatialasta louhittiin pegmatiittia, jonka teollisesti hyödynnetyt päämineraalit olivat kalimaasälpä ja kvartsi.

KALASTUS

Kuortaneen läpi virtaava Lapuanjoki ja järvet mahdollistavat ympärivuotisen kalastusharrastuksen. Sarvikkaan koskialue on tunnettu erityisesti perhokalastajien keskuudessa. Kuortaneenjärvi ja nimensä mukainen Kuhajärvi ovat tunnettuja arvokkaasta ruokakalastaan, kuhasta. Kuortaneenjärvi yhtenä suurimmista luonnonvesistä Etelä-Pohjanmaalla on kiinnostava kalavesi.

Paikallinen kalastusseura ja muut toimijat pitävät hoitokalastuksella ja muilla kunnostustoimilla yllä kalavesien laatua. Hoitokalastus auttaa omalta osaltaan myös järvien ravinnekuormitukseen.