Yrittäjälle

Kuortaneen elinkeinopalvelut

Kuortaneen elinkeinoelämä nojaa usean vahvan tukijalan varaan. Kunnan elinkeinopalvelujen kehityksen keskiössä Kuortaneen Urheiluopisto kouluttaa, valmentaa ja liikuttaa kansainvälisistä huippu-urheilun tähdistä tavallisiin liikkujiin ja kannustaa jatkuvasti kehittyvällä palvelutarjonnallaan myös erilaisia tyhy- ja harrasteryhmiä. Matkailulla on korostuva merkitys Kuortaneen kuntaprofiilissa, palveluita tarjoaa joukko majoitus- ja ruokapalveluita tarjoavia yrityksiä.

Kuortane on kokoonsa nähden teollistunut kunta. Metalliteollisuuden erikoistunut alihankintatoiminta ja materiaaliosaaminen ja puunjalostuksen pitkät perinteet ovat Kuortaneen teollisuuden kivijalkaa. Uutena vahvuutena ovat kiertotalouden toimijat, jotka jalostavat eri materiaaleja uusiokäyttöön. Sanonta ”Seinäjoki on rakennettu Lappakankaan päälle” osoittaa, miten kuortanelaista maaperää on vuosikymmeniä kuljetettu kumipyörillä pitkin maakuntaa.

Julkiset palvelut, mm. yhteisyrityksenä toimiva sote sekä kuntalaisista huolehtivat palvelut kauppoineen, pankkeineen ja liikkeineen ylläpitää elinvoimaa. Nykyaikainen maa- ja metsätalous lypsyrobotteineen ja hakkuuketjuineen osoittaa maaseudun elinvoimaa ja tulevaisuudenuskoa.

Mutta lisää toimeliaisuutta toki mahtuu. Yhteydenotto elinkeinotoimeen on startti yritystoiminaan aloittamiseen, muuttamiseen ja kehittämiseen Kuortaneella.

Aapo Petäjäniemi
Elinkeinovastaava
040 5057802, aapo.petajaniemi@kuortane.fi