Matkailu

Kuortane on olennainen osa eteläpohjalaista matkailun kehityskäytävää. Naapurikaupunkien kohteiden kanssa muodostamme matkailun kärkiryhmän, jonka yhteisenä kohderyhmänä on erityisesti perhematkailijat. Ähtärin pandat, Tuurin kauppakylä Alavudella sekä Power Park, Härmän Kylpylä, Duudsonit Activity Park yhdessä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa muodostavat kiinteän matkailuverkoston, joka yhteistyötä tiivistäen lisää matkailujoiden viipymää alueella. Myös lähes jokaisella on aktiivista toimintaa ympärivuotisesti, jolloin kasvupotentiaaliakin on olemassa.

Kärkien rinnalla Kuortaneella on tarjota elämyksiä ja kokemuksia hyvin erilaisille matkailijasegmenteille. On golfia, laitesukellusta, kalastusta, metsästystä, vaellus- ja pyöräilyreittejä. Mineraaliharrastajilla on oma vaelluskohteensa.

Majoittujille on ympärivuotisesti tarjolla useita satoja vuodepaikkoja, kesäisin jopa 700-800 vuodepaikkaa idyllisistä mökeistä luksushuoneistoihin. Ruokailijoista huolehditaan eri tavoin jopa satapäisiä ryhmiä myöten.

Kuortaneella tapahtuu ympäri vuoden eikä tekemisestä ole vapaa-ajalla muutenkaan pulaa.

Lue lisää artikkeleista: Kuortane kellon ympäri ja Kuortane kuudessa tunnissa.

VUODEN 2024 TAPAHTUMIA

Kuortane Games 22.6.2024

Kuortaneen Kuhinat 19.-20.7.2024

Elofestivaali 17.8.2024