Uimakoulut

UIMAKOULUT

(päiv. 18.4.2024)

Syksyn 2024 uimakoulut järjestetään marras-joulukuussa.

Jokaisessa ryhmässä on uimaopettaja ja apuohjaaja ja uimahallilla on kolme ryhmää samaan aikaan.
Ilmoittautuminen aukeaa syyskuussa 2024 ja tapahtuu Webropol-lomakkeen kautta.

YLEISTÄ TIETOA

Kuortaneen uimakoulut ovat saatavilla 5 vuotta tänä vuonna täyttäville tai vanhemmille.

Syksyllä on tarjolla on 6 ryhmää, jotka kokoontuvat kukin 8 kertaa. Uimavarustuksena uima-asu sekä uimalasit, ja tarvittaessa uimalakki. Otathan uimakouluun mukaan myös lapsesi vanhan uintikirjan, mikäli sellainen löytyy.

UIMAKOULUPAIKKA: Uimahalli, Kuortaneen Urheiluopisto

Uimakouluun saavutaan aulaan noin 10 minuuttia ennen allasvuoroa, ja uima-aika pyritään altaan puolella maksimoimaan. Ennen ensimmäistä uimakoulukertaa suosittelemme tulemaan jo aikaisemmin ruuhkien välttämiseksi ja maksutapahtumien sujumiseksi. Uimakouluun osallistutaan vain terveenä. Muutokset ryhmätoimintaan ovat mahdollisia.

RYHMIEN KUVAUKSET JA UIMATAITOVAATIMUKSET

  • Veden ystävät/Saukot (varhaistaitoryhmä, uimataidoton, vähän osaava, uimataito alle 5m) pikku-altaan puolella, käymme isossakin altaassa. Uimaopetuksen vaiheita: veteen totuttautuminen, kastautuminen, kelluminen, liukuminen ja ensimmäiset uintiliikkeet (myyräuinti). Uimakoulun aikana mahdollisuus suorittaa varhaistaito- tai vesitaitomerkki.
  • Pikku-uimarit/Delfiinit (alkeisryhmä, vähän osaava, uimataito yli 5m) ison altaan puolella matalassa päässä. Uimaopetuksen vaiheita: veteen totuttautuminen, kelluminen, liukuminen, sukeltaminen ja alkeisuimataitoja (myyräuinti, alkeisselkäuinti, alkeisrintauinti) ja pelastamisharjoitteita. Pyrimme suorittamaan vesitaito- tai alkeismerkin, ja tavoite 10m uimataso.
  • Tekniikkaryhmä (jatkoryhmä, tekniikasta kiinnostuneet, uimataito yli 10m) ison altaan puolella on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka uivat vähintään 10 m sekä vatsallaan että selällään. Ryhmä soveltuu kaikille yli 5-vuotiaille lapsille. Uimakoulussa harjoitellaan vapaauinnin (krooli) ja selkäuinnin (selkäkrooli) alkeita, eli käsien palauttamista pinnan yläpuolella. Tekniikkaryhmässä harjoitellaan myös matkauintia, eli uidaan syvässä altaassa. Tavoitteena on oppia uimaan 25 m vatsallaan ja selällään.

HINTA JA MAKSUTAVAT

Uimakoulun hinta on 45€/lapsi Kuortanelaisille, 60€/lapsi kunnan ulkopuolisille. Uimakoulun voi maksaa paikan päällä joko käteisellä tai pankkikortilla (suositus), tai Kuortaneen kunta laskuttaa osallistujaa uimakoulun jälkeen. Uimakoulumaksu sis. hallimaksu, uimaopetus ja tarvittavat merkit.

Ilmoittautumiset ovat SITOVIA, maksuton peruutus viimeistään 5 arkipäivää ennen uimakoulun aloitusta.

Myöhemmin tehty peruutus tai osanottomaksun palauttaminen ryhmän keskeyttämistilanteessa voidaan hyväksyä ainoastaan erityisen perustellusta syystä. Kaikista palautettavista osallistumismaksuista peritään 5 euron käsittelymaksu ja mahdollisesti käytetyt osallistumiskerrat. Yksittäisiä poissaoloja ei hyvitetä. Maksun palautus keskeyttää ryhmään osallistumisen.

 


Lisätietoa uinnista (linkkejä ja lähteitä)

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto