Uimarannat

Kirkkoranta

Etelä-Pohjanmaan Rivieraksi-kutsuttu Kuortaneen kirkkoranta on suosittu auringonotto- ja uintipaikka. Kirkkoranta sijaitsee Kuortaneen keskustassa, kirkon lähellä.Kirkkoranta kesällä. Auringonottajia rannalla.

Uimarannan parkkipaikkana toimii kirkon suuri parkkipaikka. Rannalla on viihtyisä kesäkahvio Kesäpesä. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös vessat, suihkut ja pukuhuoneet. Kesäpesää pitää Kuortaneen

Kirkkoranta on yksi Etelä-Pohjanmaan lapsiystävällisimmistä rannoista.4H-yhdistys. Kesäpesällä myytävänä on makeaa ja suolaista, virvokkeita ja jäätelöä. Lisäksi kesällä 2022 tarjolla on pieni välinevuokraamo, josta löytyy suplautoja, vesiliikuntavälineitä sekä kesäpelejä
Aukioloajat : Kesäpesä on auki koululaisten kesäloman ajan päivittäin klo 12 – 20. Pukuhuoneet ovat auki kioskin aukiolojen mukaan.
Kirkkorannan uimavesiprofiili

 

Muuta: Kuortaneen Urheiluopistolta on vuokrattavissa kanootteja, kajakkeja, sup-lautoja, soutuveneitä sekä kirkkovene.
Lisätiedot Urheiluopiston vastaanotosta: 06 5166 111.

 

Ruonan uimaranta

Ruonan uimaranta sijaitsee Niemiskyläntiellä, lähellä Haapaniemen hiippakuntakartanoa. Rannalta löytyy pukukopit sekä wc. Uimarannalla on myös muutama kanootti ja kajakki.
Lisätietoja kanooteista ja kajakeista Ruonan Rinki ry:ltä.

Salmen uimaranta

Kuortaneenjärven pohjoisosassa, Salmen sillan kohdalla sijaitsee Salmen uimaranta. Rannalla on pukukopit sekä wc. Samassa paikassa on myös Salmen kyläseuran rantasauna (Salmiranta) ja se on ahkerassa käytössä. Salmirantaa vuokrataan kaikille halukkaille.

Lähemmät tiedot löytyvät Nettimökistä. Varaukset ja lisätiedot saa puheenjohtaja Leena Sillgreniltä p. 0400 859 866.