Kyläyhdistystoiminta

Kyläyhdistystoiminta on Kuortaneella poikkeuksellisen vireää. Aktiiviset kylämme osallistuu yhteisömme toimintaan, järjestää erilaisia tapahtumia sekä kyläläisille että vieraille. Erityisesti kesäisin kylissä järjestetään mielenkiintoisia tapahtumia, joista tiedotamme myös kunnan tpahtumakalenterissa. Kannattaa pistäytyä tutustumaan aitoon meininkiin kylillä, olet varmasti tervetullut!

Katso tarkemmin kyläyhdistysten omilta sivuilta, linkit esittelytekstien lopussa.

Leppälän Maa- ja kotitalousseura

Kunnan itäisin toimiva kyläyhdistys on Leppälän Maa- ja kotitalousseura. Se toimii Leppälän-kylän ja Kaarangan alueella. Kylällä teollisuutta ja suuria maatiloja. Kyläyhdistys kunnostaa mm. Maamiesseurantaloa entistä ehonpaan kuntoon.

Leppälän Maa- ja kotitalousseuran sivut
Leppälänkylän Facebook-sivut

Leppälän esite

Porraslampi- seura

toimii kuntamme pohjoisimpana kyläyhdistyksenä Porraslammen ympäristössä ja Ruonan kylässä. Seurassa vireää toimintaa jota kylän nettisivut hienosti esittelevät.

www.porraslampi.fi
Porraslampi-seuran Facebook-sivut

Salmen kyläseura

on Kuortaneenjärven rantamaisemissa pohjoisin kyläseuramme. Kylä sijaitsee tärkeän vesistöreitin varrella ja oli jo 1700 – luvulla tärkeä kauppapaikka. Terva ym. kauppatavaraa kulki sen kautta Lapuanjokea aina Uuteen Kaarlebyyhyn asti. Nykyään vesistön ylittää Salmen silta ja sen kupeessa kylän yhteinen uimaranta ja Salmiranta sauna-, kokous- ja vuokramökkitila. Kylällä paljon kesämökkejä.

Salmi esite

Ruonan rinki

Ruonan kylä sijaitsee kantatie 66:n ympärillä Kuortaneenjärven pohjoisrannalla. Kylä on tunnettu mm. Suomen sodan taistelupaikoistaan, Ruonan sillasta, pohjalaistaloista ja vanhasta pappilastaan, joka nykyään toimii Lapuan Hiippakunnan kurssi- ja koulutuskeskuksena, Hiippakuntakartanona. Kylätoiminta on aktiivista ja monipuolista.

Ruonan esite
Ruonan ringin Facebook-sivut

Länsirantaaset

asuttavat Kuortaneenjärven länsirantaa. Kylällä kauniita hyvinsäilyneistä pohjalaistaloja, kaksfooninkisia, pihapiireineen. Kylää elävöittää runsas loma-asutus. Kylä sijaitsee vastapäätä kunnan keskustaa ja talvisin liikkuminen keskustaan lyhenee muutamaan kilometriin.

Länsirantaasten Facebook-sivut

Kylänraitti

Keskustan alueella toimii Kylänraitti ry ja se on kuntamme uusin kyläyhdistys. Sen toiminta hakee vielä uomiaan. Kunnan keskusta on palveluiden, harrastusten ja museioiden sijaintipaikka.

Mäyryn kyläyhdistys

Järven eteläpäässä on Mäyryn kyläyhdistys. Tällä hetkellä Mäyry tunnetaan varmaankin parhaiten siellä syntyneestä taiteilijasta Soile Yli-Mäyrystä. Soile Yli-Mäyryn taidehalli sijaitsee lähellä Seinäjolle kulkevaa tietä ja on taiteilijan synnyikodin miljöössä. Kylä tunnetaan myös Golfkentästä ja Mäyryn Neste on suosittu tankkauspaikka 66 -tien varressa. Kyläyhdistyksellä on vuokrattavana mielenkiintoinen Piilopirtti, aidossa ympäristössä. Mäyryn kyläyhdistys ry – Etusivu | Facebook

Etukuurtanelaaset

Etelästä tultaessa on ensimmäisenä kunnan kyläyhdistyksistä vastassa Etukuurtanelaaset Ylijoen kylässä. Sarvikkaankosket kalastusmahdollisuuksineen ja Kaatialan louhoksen alue sukellusmahdollisuuksineen ovat suosittuja retkeily- ja harrastuspaikkoja.
https://www.facebook.com/groups/1678558815708025/

Lentilän esite

 

Yhteystiedot

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Porraslampi-seura Mari Heroja-Anttila 040 756 9072 mari.herojaanttila@gmail.com
Salmen Kyläseura Leena Sillgren 0400 859 866 salmen.kylaseura@gmail.com
Ruonan Rinki Tarja Wasastjerna 050 345 8346 ruonanrinki@gmail.com
Länsirantaaset Tanja Takala tanjamaarit.takala@gmail.com
Mäyryn Kyläyhdistys Kari Matikainen 0400 865 074 karimatikainen1@gmail.com
Leppälän Maa- ja kotitalousseura Ismo Mustapää 0400 220 697 leppalanmks@gmail.com
Etukuurtanelaaset Helena Salonen helena.salonen22@gmail.com