fbpx

Liikuntapaikat A-Ö

Kuortane on tunnettu liikunnasta ja urheilusta. Paikkakunnalla on monenlaisia liikuntapaikkoja, joiden ylläpitäjinä ovat joko kunta, Kuortaneen Urheiluopisto tai kyläyhteisöt. Alla olevaan listaan on koottu kunnan liikuntapaikat ja reitit.

Kaikki tiedot kunnan liikuntapaikoista perustamisvuosineen löydät kansallisesta liikuntapaikkarekisteristä https://liikuntapaikat.lipas.fi/liikuntapaikat

Ajankohtainen ylläpitotieto ulkoliikuntapaikoista löytyy: www.kuortane.fi/vapaa-aika/liikunta/ajankohtaista-liikuntapaikoista/

VANHA Ulkoilukartta ladattavissa pdf-tiedostona (sis. laavut, pyöräreitit, huom! Haarakangas-Kaarankajärvi reitti ON POISTETTU KÄYTÖSTÄ ja se korvautuu vuoden 2023 aikana uudella Kuuden Tähden reitillä)

Kuortaneen Urheiluopiston liikuntamahdollisuudet löydät kattavasti tästä: www.kuortane.com/

 

Kuortaneen urheilukenttä juhlien aikaan eli Kuortane Games kisassa.

KESKUSURHEILUKENTTÄ

Keskusurheilukenttä sijaitsee Kuortaneen keskustassa, keskustie 84.
Keskusurheilukentällä järjestään vuosittain muun muassa kansainväliset Kuortaneen Eliittikisat, Kuortane Games. Kentällä on 1120 katettua istumapaikkaa, huoltotilat sekä kuuluttamo. Kentän pinnoite on Mondo. Urheilukenttä on kesäisin auki arkisin klo 8.30 – 21.00 ja viikonloppuisin klo 8.30 – 19.30.

 

AMPUMARADAT

Kympin ampumahiihtoalue, Kympintie
Ampumaradat (pienoiskiväärirata, hirvirata, haulikko ja siluetti sekä pistoolirata) ovat pääosin Kuortaneen Kunnon ampumajaoston sekä riistanhoitoyhdistyksen käytössä. Alueen pururadat ja ladut ovat yleisessä käytössä. Lisäksi alueelta löytyy kota ja kaksi komposti wc:tä. Ampujajaosto vuokraa Kympin Majaa sekä saunarakennusta. Tarkemmat tiedot Kuortaneen Kunnon ampumajaostolta.
Kuortaneen urheiluopiston ilma-aserata, Opistotie 1. Urheiluopiston ilma-aserata sijaitsee Kuortanehallissa ja varaukset suoraan urheiluopistolta: 06 – 5166 111

 

AVANTOUINTI

Salmirannan avantouintipaikka.

Rinkirannassa. Ruonan kyläyhdistyksen ylläpitämä avantouintipaikka Ruonan Rinkirannassa os. Niemiskyläntie 60.
Avantouintimahdollisuus aina sunnuntaisin. Lisätiedot kyläyhdistykseltä: 050-468 9230.

Salmirannassa. Salmen kyläseuran ylläpitämä avantouintipaikka Salmirannassa os. Salmentie 82.
Avantouintimahdollisuus miehille keskiviikkoisin ja perjantaisin, naisille torstaisin ja perjantaisin. Lisätiedot kyläyhdistykseltä p. 0400 859 866

 

BEACHVOLLEY

Rantalentopalloa voi pelata kahdella kentällä Kirkkorannassa (kirkkotie), Kuortaneen liikuntahotellin pihassa sekä Mäyryn uimarannalla Kuharannassa (vierteentie 98).
Kentät ovat kaikkien kuntalaisten yleisessä käytössä ilman ajanvarausta.

 

FRISBEEGOLF-RATA

Kuortaneen DiscGolfPark B1-luokitus, opistontie 1.
Frisbeegolf-rata sijaitsee Kuortaneen urheiluopiston ympäristössä. Ensimmäisen ratavaiheen (väylät 1-3 ja 13-18) on suunnitellut Juho Rantalaiho ja toisen vaiheen (väylät 4-12) on suunnitellut Pasi Koivu. Näistä on löydettävissä ratakartta sekä tuloskortti.

Uusin rata sijaitsee Mäyryn kupeessa, Malluusentie 425 KuortaneMalluusen frisbeegolfrata on vaativa 18-väyläinen metsä- ja peltorata maltillisilla korkeuseroilla. Väylien pituudet vaihtelevat reilusta 70 metristä aina hulppeaan yli 300 metrin väylään saakka. Radan par on 64, pituus reilut 2300 metriä ja väylien keskipituus näin ollen noin 130 metriä. Tarjolla on sekä tiukkia metsäpillejä että avoimia tykitysväyliä, joissa riittää myös OB:tä. Rata sijaitsee yksityisalueella Kuortaneella, mutta on pelattavissa toistaiseksi ilmaiseksi.

Kuortaneen Urheiluopiston DGP: www.frisbeegolfradat.fi/rata/kuortane_dgp/
Malluusen Frisbeegolfrata: www.malluusenfrisbeegolfrata.fi/fi/course/

 

GOLF

Kuortane Golf, 9-reikäinen golfkenttä, Vierteentie 98
Idyllinen, yhdeksän reikäinen golfkenttä sijaitsee aivan valtatie 66 läheisyydessä. Vuonna 2002 peltoaukealle rakennetut väylät näyttävät helpoilta, mutta oikein sijoitetut esteet ja karheikot tekevät siitä yllättävän vaativan. Lisätietoja kentästä ja kursseista voit kysyä suoraan Kuortane Golf Oy:stä www.kuortanegolf.fi

 

GEOKÄTKÖILY

Kuortaneelta löytyy 20 geokätköä. Geokätköily on ikään kuin nykyaikaista suunnistusta, muttei kuitenkaan. Käy tutustumassa geokätköilyyn

 

HIEKKATEKONURMI

Täysimittainen pesäpallokenttä naisten, miesten ja junioreiden rajoilla, Opistontie 1. Kuortaneen kunnan hiekkatekonurmikentältä löytyy lisäksi kahdet siirtokatsomot. Tarvittaessa puku- ja pesutilat löytyvät Kuortanehallista. Hiekkatekonurmen varaukset Urheiluopistolta: 06 – 5166 111.

 

JALKA- JA PESÄPALLOHALLI – I-Mediat Areena

Kuortaneen Urheiluopiston I-Mediat Areena.

I-Mediat Areena, Opistontie 1
Huhtikuussa 2019 valmistui Kuortaneen Urheiluopiston alueelle kiinteärunkoinen palloiluhalli mm. jalkapallolle ja pesäpallolle! Tekonurmipohjainen kenttäalue on jaettu kahteen osaan, joita voidaan vuokrata yksittäin tai koko halli kerralla. Lisäksi päädyssä on erillinen verryttelyalue, jonka käyttö sisältyy vuoron hintaan. Koko palloiluhallin kenttäkoko n. 102 x6 8 metriä, ja puolikkaan hallin kenttäkoko n. 68 x 45 metriä. Hallin sisälämpötila on talvisin n. +12 – +14 astetta säästä riippuen.
Vuorojen varaukset sekä kyselyt yleisövuoroista Urheiluopistolta: 06 – 5166 111, lisätietoa hallista

 

JÄÄHALLI

Kuortaneen Jäähalli, Opistontie 1
Jäähalli sijaitsee Kuortanehallin vieressä. Kaukalon koko 28 x 58 metriä ja jäähallilta löytyy seisomo 400 hengelle, 6 pukuhuonetta sekä 3 kuivaushuonetta. Vuorojen varaukset sekä kyselyt yleisövuoroista Urheiluopistolta: 06 – 5166 111

 

KEILAHALLI

Kuortaneen keilahalli, Kuortaneen Liikuntahotellilla, opistontie 1
Kuusiratainen keilahalli sijaitsee liikuntahotellin alakerrassa. Lapsikeilaajia varten radalta löytyy tarvittaessa laidat kourujen eteen. Hohtokeilaus klo 19.30 alkaen. Kyselyt ja varaukset Urheiluopistolta: 06 – 5166 111

 

KIIPEILYSEINÄT

Kuortaneen Urheiluopiston sisäkiipeilyseinä Kuortanehallissa ja Kuortaneen Urheiluopiston ulkokiipeilyseinä, Opistotie 1.
Kyselyt kiipeilyseinien osalta Urheiluopistolta: 06 – 5166 111

 

KULTTUURIPYÖRÄILYREITTI

Kuudestaan ry rahoittamalla hankkeella Kuortaneen on luotu Kultturipyöräilyreitti, jonka tarkoituksena on edistää paikallishistorian tuntemista, aktivoida ihmisiä liikkumaan sekä tutustuttamaan matkailijat paikkakuntaan.

Kulttuuripyöräreitti sisältää jokaisesta kylästä 2-4 kohdetta, jotka ovat historiallisesti tai kultturisesti arvokkaita kohteita. Jokaisen kulttuurikohteen edessä on pieni opastaulu, josta löytyy muutama sana kohteesta, pieni kartta ja isolla QR-koodi. Lukemalla QR-koodin, kännykkään aukeaa syventävää tietoa kulttuurikohteesta.

Kulttuurikohteet on tehty myös reitiksi (linkki alla), ja mikäli reitin aukaisee karttasovelluksessa, opastaa kännykkä seuraavalle pisteelle navigaattorin avulla. Sähköinen ja  painettu kartta löytyvät tältä sivulta alempaa, mikäli pyöräilija ei halua ladata karttasovellusta. Lisäksi opastaulussa on pieni kartta, jossa näkyy pari seuraavaa kohdetta, houkuttelemaan jatkamaan kulttuurikierrosta.

Matkailijoilla on mahdollisuus vuokrata polkupyöriä Kuortaneen Urheiluopistolta.
Kulttuuripyöräilykohteet pdf-tiedostona (voi tulostaa itsenäisesti)
Google Map sähköinen kartta kohteista sekä reitistä

 

KUNTOPORTAAT

Keskustan alueella on tarjolla useita portaita, jotka soveltuvat erilaiseen kuntoiluun. Portaita löytyy seuraavasti: Urheiluopiston päärakennuksen takaa, Kirkkorannasta, Laksonpolulta (Laksonpolku ja Kirkkotien risteymä), Keskustien varrella Väentuvan edusta (Keskuskatu 33), Lampitien ja Välitien kohdilla sekä Kuortaneen keskusurheilukentällä katsomoide portaat. Vinkkaa mikäli listasta puuttuu joku. Liikuntatoimi selvittää erillisten kuntoportaiden rakentamista jonnekin päin Kuortanetta.

 

KUNTOSALIT

Kuntourheilijoille sopiva kuntosali löytyy Kuortanehallista. Kuntosalilla on vapaita painoja ja levytankoja. Liikkujalle sopiva kuntosali löytyy uimahallilta. Kuntosalilla on paineilmalla toimivia kuntosalilaitteita. Muita kuntosaleja löytyy Opistolta Lähitapiola-Areenalta sekä Jalkapallohallista.

 

LAAVUT ja KODAT

Kympin majan laavu.

Leijona-kota, Majantie 4 (Kuismankartanon ja Kanerva-kodin välissä). Leijona-kodan varaukset ja avainten nouto kunnantalon puhelinvaihteesta (06-2525 2000). Leijona-kota on tarkoitettu kuntalaisten, yhdistysten ym. ympärivuotiseen virkistyskäyttöön. Kodan käytöstä ei peritä maksua.

Anssin Laavu, Kaarankamäki
Haarakankaan laavu, Haarajärvi
Hallisenlammen laavu
Honkisaaren laavu
Jäkälämäen kota
Kainuunlammen laavu
Kaulalammin laavu
Kirjavakallion laavu
Kotamaja, Salmi
Kuljuvuoren laavu
Kympin majan laavu
Lasivuoren laavu, Torpan lähellä
Lintutornin nuotiopaikka, Majantie
Länsirannan laavut
Löyän kota, Kätkänjoen varressa
Miljoonalaavu, Panulan talon lähellä (Koskenkylä)
Patiskan metsästysmaja, Länsiranta
Piilopirtti, Sarvinevan tien varressa
Rumavuoren näkötorni, nuotiopaikka
Urheiluopiston kota, laavu ja metsäkota
Vierteenmäen laavu
Ylämyllyn laavut, Lentilä (Sarvikkaankoski)
Yypänkallion kota, Kivenmäki

 

LADUT, tarkemmin kohdalla PURURADAT JA LADUT

 

LEIKKIKENTÄT JA TOUHUPIHAT

Alvarin koulu, Koulukuja 6
Soininpuisto, seurakuntatalon läheisyydessä, Kirkkotie 20
Pihapuisto, Kortesmäen asuntoalueella, Ylipiha 8
Ruonan koulu, Ruonantie 103
Ylijoen koulu, Lahdenkankaantie 483
Ruonan ringillä, Niemiskyläntie 60
Entinen Leppälän koulu, Pastontie 24
Hallisenlammen merirosvopuisto, Kirkkotie
Kuperkeikan päiväkodin piha, Koulutie 30 (sopimuksesta käytössä)

 

LIIKUNTASALIT

Alvarin koulun (uusi) liikuntasali, koulukuja 6, 64100 Kuortane. Liikuntasali on kooltaan noin 12,3 x 22 m (n 270m2), ja on nykyaikaisesti varustettuna. Vakiovuorojen kyselyt suoraan koulun rehtorilta p. 044 – 550 1469.
Ruonan koulun liikuntasali, Ruonantie 103, 63150 Ruona. Liikuntasali on kooltaan pieni. Vakiovuorojen kyselyt suoraan koulun rehtorilta p. 044 – 5501 463
Yhteiskoulun liikuntasali, keskustie 10, 63100 Kuortane. Liikuntasali on kooltaan pieni. Vakiovuorojen kyselyt suoraan sivistysjohtaja-yhteiskoulun p. 040-5057804
Ylijoen koulun liikuntasali, Lahdenkankaantie 483, 63230 Lentilä. Liikuntasali on kooltaan pieni. Vakiovuorojen kyselyt suoraan koulun rehtorilta p. 040-1389244
Entisen Leppälän koulun liikuntasali, Pastontie 24, 63120 Leppälänkylä. Koulurakennuksesta erillään oleva voimistelusali on kooltaan keskikokoinen ja se on rakennettu vuonna 1996. Kouluja ja liikuntasali hallinnoi Leppälän maa- ja kotitalousseura ry joka osti kiinteistöt kunnalta 2021.

 

LIIKUNTAHALLI

Kuortanehalli, Opistotie 1 (Lähitapiola-areena)
Monipuolinen liikuntahalli kaikelle urheilu- ja liikuntatoiminnalle. Kuortanehallissa löytyy yleisurheilualue 200m radalla hyppy- ja heittopaikkoineen sekä keskellä on neljä palloiluun sopivaa kenttää. Hallin reunassa on laaja kuntosali sekä sisäkiipeilyseinä.

 

LÄHILIIKUNTAPAIKKA

Kuortaneen yhteiskoulun pihassa, Keskustie 10
Monipuolinen lähiliikuntapaikka on tarkoitettu kaikkien kuntalaisten vapaaseen käyttöön. Pihasta löytyy pyöreä Panna-areena, multiareena, ulkokuntoiluvälineitä, koristeline, street workout-välineitä sekä kaksi ulkopingispöytää. Panna-areena on pienjalkapallo-areena, jossa pelataan 1 vs 1 tai 2 vs. 2. Multiareenalla voit pelata jalkapalloa, korista, salibandya (kaksi kenttää) tai lentopalloa. Ulkokuntoilulaitteita on myös Merirosvopuistossa Hallisenlammen rannalla.

 

MAASTOPYÖRÄILY JA FATBIKE

Maastopyöräily on suosittu ulkoliikuntaharrastus, jolle löytyy paikkoja niin opiston maastoista kuin laajasta ulkoilureitistöstä. Kuortaneen Urheiluopiston vastaanotosta on saatavilla kartta noin 23 km mittaiselle merkitylle reitille välillä Opisto-Kainuunlampi-Haapamäki-Kiimakallio-Opisto. Leader hankkeella rakennetusta reitistä vastaa Kuortaneen Urheiluopistosäätiö. Reitti on suhteellisen helppokulkuinen, mutta välillä vaativa edellyttäen fatbikeä tai jopa kantamista. Reitiltä pääsee oikaisemaan useista kohdista tien varsille, joista voi palata takaisin opistolle. Reittikartta ladattavissa tästä.

 

PADELKENTÄT

Syksyllä 2021 opiston tenniskenttien viereen on valmistunut kaksi uutta padel-kenttää, jotka ovat varattavissa Kuortaneen Urheiluopiston vastaanotosta.

 

PALLOKENTÄT JA LUISTELUJÄÄT

Alvarin koulun pallokenttä, Koulukuja 6, 64100 Kuortane. Aidattua hiekkakenttää käyttävät sekä alakoululaiset sekä eskarilaiset. Kentän vierestä löytyy myös leikkipuisto. Luistelujäiden valot palavat iltaisin klo 22.00 asti
Entisen Leppälän koulun pallokenttä, Pastontie 24, 63120 Leppälänkylä. Hieman ruohottuneella kentällä on talvisin jääkiekkokaukalo. Lisäksi koulun pihasta löytyy lentopallokenttä sekä lasten leikkivälineitä.
Ruonan koulun pallokenttä, Ruonantie 103, 63150 Ruona. Kentällä pystyy pelaamaan jalkapalloa ja samassa pihapiirissä on myös lentopallokenttä.
Yhteiskoulun pallokenttä, keskustie 10, 63100 Kuortane. Hiekkakenttä, jossa pelataan pesäpalloa kesäisin. Talvisin kentälle kootaan jääkiekkokaukalo. Luistelujään valot palavat klo 21.30 asti.
Ylijoen koulun pallokenttä, Lahdenkankaantie 483, 63230 Lentilä. Koulun pihassa on hiekkakenttä, johon talvisin kootaan jääkiekkokaukalo. Pihasta löytyy lapsia varten leikkitelineitä.
Ylijoen pallokenttä, vanhatie, 63230 Lentilä. Suuri nurmikenttä, jota ylläpitää Etukuurtanelaaset ry. Kentän reunalta löytyy lapsia varten keinut, liukumäki sekä wc:t. Samasta kohtaa lähtee myös talvisin hiihtolatu.


PURURADAT JA LADUT

Talvella latujen ylläpitoa voi seurata: latutilanne.fi -sivusto, josta näet näet ainakin Kympin latujen ajotilanteen (Ohje: Hae Kuortane paikkakuntana). Lisäksi testikäytössä uudempi latukartta-sivusto: https://ladulle.fi/ladut/kuortane

Aholankangas-Kuortaneen urheiluopiston alue: Opiston maastoista löytyy eri pituisia pururatoja sekä talvella varsin monipuolinen latuverkosto, jossa on tarjolla lyhyempiä 1-2,5 km latuja sekä pulkkamäki. Aholankankaalta löytyy myös luontopolku sekä monta harratusmahdollisuutta. Lisätietoa opiston internetsivuilta sekä alueen kartasta.

Kympinmaaston ladut ja reitit: Urheiluopistolta pääsee liitäntä uraa ja latua (noin 2,5) pitkin liittymään Ampumaradan ympärille rakennettuun Kympin maastoon, josta löytyy pari kymmentä kilometriä erilaista polkua ja uraa. Lisäksi Kympinmaastossa on talvisaikaan tarjolla ampumahiihtomahdollisuuden lisäksi eri pituisia reittejä 3km, 6km, 10km ja 15 km reitit. Lisäksi Kympinmaastoista pääsee liittymään laajempaan Kuortaneen ympäristöön muodostettuun ulkoreitistöön, jota ollaan kehittämässä ja parantamassa. Myös opiston maastopyöräreitti kulkee Kympin maaston kautta.

Leppälän pururata-latu: Leppälän pururata sijaitsee Kaarangantien varressa (veistämön kohta). Reitti kulkee metsässä ja maasto on hyvin tasainen. Reittiä ei paljon ole käytetty, sillä luontoon ei ole tallautunut selvää polkua, mutta katulamput kiertävät lenkin. Talvella kunta ajaa ladun Kuortaneen keskustasta Leppälän kylään ja samalla latu tehdään myös tähän pururata-ladulle. Latu soveltuu tasaisuutensa vuoksi ikäihmisille. Ladun pituus on 1,4 km. Lisäksi Leppälän koulun pihassa on pieni, 50 metrin hiihtolenkki.

Mäyryn pururata-latu: Pururata sijaitsee Vierteenmäessä, tie 66 vieressä (Kuhapirtistä Kuortaneen keskustaan päin). Pururadan pituus on 2,4 km ja maasto on muodoiltaan vaihtelevainen ja välillä alustana on kosteikkoa ja välillä kallionpintaa. Tämä on hyvä huomioida erityisesti pakkasella. Maastossa menevä polku on kapea. Matkan varrella on laavu. Hiihtolatuja ylläpitää yksityiset henkilöt.

Ruonan pururata-latu: Pururata sijaitsee Kaupintiellä. Pururadan vieressä ei ole parkkipaikkaa, mutta auton voi parkkeerata ilta-aikaan Ruonan koulun pihaan (Ruonantie 103). Pururadan pituus on 1,2 km ja lenkki nousee hyvin tasaisesti Lapuantien (tie 66) vierustaa myöten. Lenkin puolen välin jälkeen reitti alkaa tasaisesti laskemaan. Pururata sopii hyvin koululaisille ja ikäihmisille.

Ylijoen/Lentilän pururata-latu: Sijaitsee Vanhatiellä (tie 66 varrella) noin 15 minuutin ajomatkan päässä Kuortaneen keskustasta kohti Alavutta. Parkkipaikkana toimii pallokentän vierusta. Pururadan pituus on 1 km ja lähtee vanhantien suuntaisesti kohti Kuortanetta. Tasaisen alun jälkeen tulee käännös vasemmalle, josta latu menee viistosti alas joenrannan myötäisesti. Mäenlaskun ja kauniiden rantamaisemien jälkeen tulee jyrkkä käännös vasemmalle ylämäkeen. Mäki kysyy voimia nousuvoimia, kunnes saavutaan taas pallokentän laitaan. Hiihtäjä saa laitettua valot päälle kentän laidalla olevasta katkaisimesta. Valoista vastaa kyläyhteisö.

 

SPINNING

Spinningsali löytyy urheiluopiston uimahallista. Ohjattuja spinningtunteja kannattaa kysyä Urheiluopistolta: 06 5166 111.

 

TELINEVOIMISTELUHALLI – Lem-Kem Areena

Kuortaneen Urheiluopistolla avautui helmikuussa 2020 telinevoimisteluun Lem-Kem Areena. Areena on Pohjois-Euroopan laadukkain olosuhde telinevoimistelulle tarjoten erillisolosuhteet sekä miehille että naisille. Laatua lisää rakennusmateriaalina käytetty puu, led-valaistus sekä useat eri valmistajien voimistelutelineet mm. Benfer, Gymnova, Eurotramp,  Janssen Fritsen, Spieth ja Taishan. Tällöin arvokisoja varten voidaan harjoitella juuri tietyn merkkisillä välineillä. Hallin koko on 35 x 70 m. Lisätietoa hallista.

 

TENNIS

8 massakenttää sijaitsee Aholankankaalla Kuortanehallin takana. Mikäli kenttiä on vapaana, sinne voi mennä pelaamaan (kuntalaisille maksuton).
Maksulliset kenttävaraukset urheiluopistolta: 06 – 5166 111

Tennishalli, Tuottajantie 7-8. Yksityinen toimija, Kuortaneen Tennishalli Oy, joka tarjoaa sisätennismahdollisuuksia.

 

UIMAHALLI

Kuortaneen Urheiluopiston uimahalli, Opistotie 1.
Uimahallissa on neljä 25 m rataa. Allasosaston puolella on vesiterapia- ja kylmäaltaat, poreallas sekä höyrysauna. Uimahallilta löytyy myös kuntosali sekä spinningsali. Uimahallin aukioloajat sekä lippujen hinnat kannattaa kysyä suoraan uimahallilta p. 06 – 5166 263 tai urheiluopistolta p. 06 – 5166 111

 

UIMARANNAT

Kirkkoranta: Etelä-Pohjanmaan Rivieraksi -kutsuttu Kuortaneen kirkkoranta on suosittu auringonotto- ja uintipaikka. Uimaranta sijaitsee kirkon vieressä ja parkkipaikkana toimii kirkon iso parkkialue. Uimarannalla on viihtyisä kesäkahvio Kesäpesä, jota hoitaa Kuortaneen 4H-yhdistys. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös vessat, suihkut ja pukuhuoneet. Lisäksi kesällä 2022 tarjolla on pieni välinevuokraamo, josta löytyy suplautoja, vesiliikuntavälineitä sekä kesäpelejä
Kirkkorannan uimavesiprofiili

Ruonan uimaranta: Ruonan uimaranta sijaitsee Niemiskyläntiellä, lähellä Haapaniemen hiippakuntakartanoa. Rannalta löytyy pukukopit sekä wc.

Salmen uimaranta: Kuortaneenjärven pohjoisosassa, Salmen sillan kohdalla sijaitsee Salmen uimaranta. Rannalla on pukukopit sekä wc.

 

ULKOILUREITIT

Kuortaneen ulkoilureittejä ollaan uudistamassa vuoden 2023 aikana. Vanhoissa kartoissa oleva Haarakangas-Kaarankajärvi reitti ON POISTETTU KÄYTÖSTÄ ja se korvautuu vuoden 2023 aikana uudella Kuuden Tähden reitillä.