Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta

Perusopetuslain mukaista koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa (APIP)  järjestetään Alvarin ja Ylijoen kouluilla. APIP-toiminta on 1. ja 2. luokan oppilaille. Toimintaa järjestetään koulujen työpäivinä klo: 6.45-17.00 välisenä aikana.  APIP-toimintaan osallistuvalle lapselle tarjotaan hoitoajoista riippuen aamupala ja välipala.

Muiden vuosiluokkien erityisopetuksen oppilaille (Hyvinvointialueen myönteisellä päätöksellä) järjestetään tarvittaessa toimintaa Yhteiskoululla tai integroituna Alvarin APIP-toimintaan tai vaikka päiväkoti Kuperkeikkaan, jos se on parhaiten lapsen edun mukainen paikka.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisen yhteiskunnallisena lähtökohtana on turvallisen kasvuympäristön tarjoaminen lapselle. Toiminnan keskeisenä tarkoituksena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä sekä tukea myös perhettä ja koulua niiden kasvatustehtävässä. APIP-toiminta on ohjattua ryhmätoimintaa, jota ohjaavat säännöt ja arvot muovaavat lasten sosiaalista kasvua. Toiminta-ajatuksena on tarjota lapsille heidän tarpeitansa vastaavaa monipuolista ja virkistävää toimintaa sekä antaa myös mahdollisuus lepoon ja itsekseen olemiseen. Tavoitteena on avoin, rohkaiseva ja kiireetön ilmapiiri sekä myös kodin ja koulun kasvatustyön tukeminen.

Toimintasuunnitelma ja tiedot asiakasmaksuista löytyvät alla olevien linkkien takaa.

APIP-toiminnan koordinaattorina toimii:

varhaiskasvatuspäällikkö Merja Ahola
puh. 040-5589089
merja.ahola@edu.kuortane.fi

APIP-toimintasuunnitelma

Sähköinen hakemus, paperinen hakemus Tuloselvityskaavake

APIP-maksut 1.8.2024