Varhaiskasvatuspalvelut

Varhaiskasvatuslain mukaan lapsella on subjektiivinen oikeus varhaiskasvatukseen.  Subjektiivinen oikeus ei koske kuitenkaan vuorohoitoa (illat ja viikonloput), vaan vuorohoitoa järjestetään edelleen tarveharkintaisesti vain työstä tai opiskelusta johtuvaan palvelun tarpeeseen.

Koululaisten kesäajan kokopäiväinen ryhmä Alvarin koululla, tai tarvittaessa yläkoululla, käynnistyy koulujen sulkiessa ovensa. Toiminta on räätälöity varhaiskasvatuspalvelu kuortanelaisille lapsille ja sitä on tarpeen mukaan koko koulujen kesäloman ajan. Toimintaan voivat hakea eskarit, eka- ja tokaluokan oppilaat sekä erityistarpeilla olevat lapset. Palvelu sisältää ateriat, materiaalit, vakuutukset sekä mukavaa, ikätason mukaista ohjattua leikkitoimintaa.

Kaikille varhaiskasvatuksen lapsille laaditaan hoitopaikassa VASU eli varhaiskasvatussuunnitelma. VASU tehdään yhteistyössä vanhempien kanssa ja siihen varataan riittävästi yhteistä aikaa. VASUn tarkoitus on taata jokaiselle lapselle tavoitteellinen, asiantunteva, yksilöllinen sekä monipuolinen kasvatus. Mikäli lapsella on allergiaa ja/tai ruoka-aineallergiaa, pyydetään tarvittavat terveydenhuollon viranomaislausunnot hoitopaikkaan.

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja, VEO, on kunnan oma erityistyöntekijä. Varhaiskasvatuksen erityisopettajana työskentelee Sari Puttonen. Hänen toimipisteensä sijaitsee päiväkoti Kuperkeikassa. Kunnassa toimii myös varhaiskasvatuksen moniammatillinen viranomaistyöryhmä, VEKARA, joka tekee yhteistyötä lasten kehityksen ja kasvun parhaaksi.

Lisää tietoja alla olevista linkeistä

Tervetuloa Kuortaneen varhaiskasvatukseen

peda.net -sivut

Varhaiskasvatuspäällikkö
Merja Ahola
merja.ahola@edu.kuortane.fi
puh. 040 558 9089

Varhaiskasvatusmaksut:
Osastosihteeri Anne Niemistö
puh. 040 5769685
anne.niemisto@kuortane.fi