fbpx

Varhaiskasvatuspalvelut

Varhaiskasvatuslain mukaan subjektiivinen eli enintään valittavissa oleva oikeus varhaiskasvatuspalveluun on 1.8.2020 lähtien kokopäiväiseen hoitoon.  Subjektiivinen oikeus ei koske vuorohoitoa, vaan sitä järjestetään edelleen tarveharkintaisesti vain työstä tai opiskelusta johtuvaan palvelun tarpeeseen.

Koululaisten ja erityislasten kesäajan kokopäiväinen ryhmä Alvarin koululla käynnistyy koulujen sulkiessa ovensa. Toiminta on räätälöity varhaiskasvatuspalvelu kuortanelaisille lapsille ja sitä on tarpeen mukaan koko koulujen kesäloman ajan. Toimintaan voivat hakea eskarit, eka- ja tokaluokan oppilaat sekä erityistarpeilla olevat lapset. Palvelu sisältää ateriat, materiaalit, vakuutukset sekä mukavaa, ikätason mukaista ohjattua leikkitoimintaa.

Kaikille varhaiskasvatuksen lapsille laaditaan hoitopaikassa VASU eli varhaiskasvatussuunnitelma. VASU tehdään yhteistyössä vanhempien kanssa ja siihen varataan riittävästi yhteistä aikaa. VASUn tarkoitus on taata jokaiselle lapselle tavoitteellinen, asiantunteva, yksilöllinen sekä monipuolinen kasvatus. Mikäli lapsella on allergiaa ja/tai ruoka-aineallergiaa, pyydetään tarvittavat terveydenhuollon viranomaislausunnot hoitopaikkaan.

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja, VEO, on kunnan oma erityistyöntekijä. Varhaiskasvatuksen erityisopettajana työskentelee Sari Puttonen. Hänen toimipisteensä sijaitsee päiväkoti Kuperkeikassa. Kunnassa toimii myös varhaiserityiskasvatuksen moniammatillinen viranomaistyöryhmä, VEKARA, joka tekee yhteistyötä lasten kehityksen ja kasvun parhaaksi.

Lisää tietoja peda.net -sivustolta

Tervetuloa Kuortaneen varhaiskasvatukseen

Varhaiskasvatuspäällikkö
Merja Ahola
merja.ahola@edu.kuortane.fi
puh. 040 558 9089
Kunnantalolla tavattavissa tiistaisin klo 8-11, muutoin sovittaessa.

Varhaiskasvatusmaksut:
Osastosihteeri Sirpa Kuha
puh. 040-1382661
sirpa.kuha@edu.kuortane.fi