Aamu- ja iltapäivätoimintaa sekä koululaisten kesähoitoa – Kuortane satsaa lapsiperheisiin

Kuortaneen kunta on loistava valinta lapsiperheille. Kunta tarjoaa vertaansa vailla olevia palveluita ja mahdollisuuksia lapsille ja nuorille. Erityistä kiitosta kunta saa monipuolisesta aamu- ja iltapäivätoiminnasta sekä kesäajanhoidosta 3. luokkaan asti.

Hymyilevä lapsi

Laadukasta varhaiskasvatusta

Kuortaneen kunnassa lapsiperheet voivat luottaa siihen, että varhaiskasvatukseen on panostettu täysillä. Päiväkodit tarjoavat moderneja tiloja ja ammattitaitoista henkilökuntaa, jotka tukevat lasten kokonaisvaltaista kehitystä. Uuden alakoulun rakentaminen on puolestaan vahvistanut koulutien alkupään sujuvuutta ja turvallisuutta.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Kuortaneella varhaiskasvatuspalveluiden lähtökohtana on perheiden tarpeet. Myös Kuortaneen varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskyselyn tulosten mukaan perheet ovat olleet hyvin tyytyväisiä koko kunnan varhaiskasvatuspalveluihin. Kaikkien vastausten keskiarvo oli viime keväänä tehdyssä kyselyssä 4,4/5.

“Kuortaneella halutaan helpottaa perheiden arkea ja työssäkäyntiä. Laadukas varhaiskasvatus tukee perheitä ja tuottaa hyvinvointia niin lapsille kuin heidän vanhemmilleenkin. Asiakastyytyväisyyskyselyjen mukaan kunnan varhaiskasvatuksen palvelut myös toimivat ja niihin ollaan tyytyväisiä.  Haluammekin pitää laadukkaan varhaiskasvatuksen yhtenä kunnan menestystekijänä. Tämä osaltaan vahvistaa Kuortanetta perheitä palvelevana kuntana.”, sanoo kunnanjohtaja Teemu Puolijoki.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa sekä kesähoitoa jopa 3. luokalle asti

Yksi Kuortaneen kunnan erityispiirteistä on sitoutuminen lapsiperheiden arjen helpottamiseen. Kuortane tarjoaa lapsille mahdollisuuden osallistua sekä aamu- että iltapäivätoimintaan. Tämä on harvinaista herkkua nykypäivänä, kun monissa kunnissa leikataan näistä tärkeistä palveluista. Lapsiperheille halutaan Kuortaneella olla luotettava tuki arjen pyörityksessä.

Kuortaneen kunnan sitoutuminen lasten hyvinvointiin näkyy myös kesäaikaan. Kunnassa tarjotaan kesähoitoa koululaisille aina 3. luokan alkuun saakka, jotta vanhemmat voivat luottavaisin mielin hoitaa työ- tai opiskelupäivänsä myös kesällä. Näin lapset voivat nauttia turvallisesta ja innostavasta ympäristöstä myös kesäloman aikana.

Lapsia istumassa nurmikolle levitetyn sinisen maton päällä. Lapsilla menossa maalausaskartelu.

Tilapäiseen palvelun tarpeeseen on käytettävissä myös asiointihoitopalvelu enintään kolmena päivänä kuukaudessa, jolloin perhe ei menetä pienten lasten kotihoidontukea. Erityisillä tarpeilla tai tuen tarpeessa oleville lapsille on käytettävissä varhaiskasvatuksen erityisopettajan eli VEO:n opetus, ohjaus ja tuki.

Varhaiskasvatuspalveluiden arvoissa korostuvat kunnioitus, yhteisöllisyys ja turvallisuus sekä kiireettömyys. Palveluissa toteutetaan kasvatusyhteistyöperiaatetta, jossa perheiden käytettävissä on henkilöstön asiantuntijuus.

“Varhaiskasvatuksessa on hyvin pysyvä ja ammattitaitoinen henkilökunta, meillä on siis sekä vetovoimaa että pitovoimaa! Kasvatushenkilöstö kuuntelee perheitä tarkalla korvalla lastensa parhaina tuntijoina. Lapsen ja vanhempien kuuleminen on kasvatustoimintamme suunnittelun ja toteutuksen keskiössä.”, kertoo varhaiskasvatuspäällikkö Merja Ahola.

Monipuoliset harrastusmahdollisuudet

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Kuortaneelta löytyy lukuisia harrastusmahdollisuuksia, jotka tukevat lasten ja nuorten kasvua. Kuortaneen kunnon sekä Urheiluopiston tarjoamat liikuntamahdollisuudet yhdistettynä muun muassa paikallisen 4H-toiminnan ja kansalaisopiston toimintaan luovat pohjan terveelle elämäntavalle ja yhteisöllisyydelle.

Kuortaneen kunta on sitoutunut aktiivisesti kehittämään liikunta- ja nuorisotoimintaa lapsille ja nuorille. Kunta suunnittelee ja toteuttaa laadukkaita ohjattuja liikuntatunteja sekä monipuolisia tapahtumia koko perheelle, jotka innostavat mukaan terveelliseen ja aktiiviseen elämäntapaan. Kunta tarjoaa lapsille ja nuorille myös maksuttomia Harrastamisen Suomen mallin kerhoja.

Liikunta ei jää huomioimatta myöskään varhaiskasvatuksessa. Yksi tärkeä osa-alue onkin lasten aktiivinen liikuttaminen ja siihen motivointi varhaiskasvatuspäivän aikana.
“Tavoittelemme omalta osaltamme virallista suositusta kolmen tunnin liikkumisesta päivittäin siten, että luomme lapsille mielekästä liikuntaa sekä sisällä että ulkona. Kehitämme jatkuvasti liikuntaympäristöjä, monipuolistamme liikuntavälineitä ja toimintatapoja sekä teemme yhteistyötä eri asiantuntijatahojen kanssa. Vanhempien on siten helppo omalta osaltaan jatkaa lasten liikuntasuosituksen tavoittelua kotona valmiiksi aktiivisen hoitopäivän jälkeen.” Ahola sanoo.

Lapsiperheet huomioidaan erityisesti

Kuortaneen kunta on ylpeä siitä, että lapsiperheet ovat etusijalla kaikessa toiminnassamme. Kuuntelemme perheiden tarpeita ja pyrimme jatkuvasti parantamaan palveluitamme. Meillä jokainen lapsi on arvokas ja ainutlaatuinen.

Kuortane on turvallinen, kehittyvä ja lapsiystävällinen kunta, missä perheet voivat kukoistaa yhdessä. Tervetuloa osaksi Kuortaneen yhteisöä, missä lapsuus on täynnä iloa, oppimista ja elinikäisiä muistoja!

Tule nauttimaan Elämisen hehkusta: https://kuortane.fi/elamisen-hehkua/

Kuortaneen varhaiskasvatuspalveluihin voit tutustua osoitteessa: https://kuortane.fi/varhaiskasvatus/

Tyttö istuu etunoja-asennossa ja katsoo kameraan. Päällä punainen villapaita. Kuvan päällä Kuortaneen logo.