Pienen kunnan rauhallisuus, suuren kaupungin mahdollisuudet

Kuortaneella moderniin maaseutuelämään yhdistyy upea luonto, monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja perinteitä kunnioittava kulttuuri, jotka luovat täydellisen ympäristön asumiseen, työskentelyyn ja vapaa-ajan viettoon.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Helmi keskellä Etelä-Pohjanmaata

Moni meistä haaveilee rauhallisesta ja turvallisesta asuinympäristöstä, jossa niin työ- kuin harrastusmahdollisuudet sekä palvelut löytyvät läheltä. Kuortaneella tämä kaikki toteutuu, sillä kunta tarjoaa asukkailleen rauhallisen asuinympäristön suuren kaupungin mahdollisuuksilla.

Kuortaneella on hyvät ja kehittyvät palvelut kaikenikäisille, jotka löytyvät aina läheltä. Varhaiskasvatus on järjestetty vanhempien ehdoilla, aamu- ja iltapäivätoimintaa löytyy tarvitseville ja kesähoitoa tarjotaan 3. luokan alkuun saakka. Kuortaneella voi suorittaa koko opintopolun aina lukioon ja toiselle asteelle asti. Kuortaneella arki on sujuvaa.

Kuortaneen kunnan keskeinen sijainti Etelä-Pohjanmaan sydämessä tekee siitä maakunnan helmen. Kunta tarjoaa ihanteellisen asuinympäristön, josta on vaivatonta liikkua ympäri maakuntaa.

Puolentunnin ajomatkan päässä sijaitsevat niin Seinäjoki, Lapua, Alavus kuin maan kuuluisa ostosparatiisi, Tuuri. Keskeinen sijainti avaa ovia monipuolisiin työmahdollisuuksiin, koulutukseen ja kaupankäyntiin.

Hyvinvointia liikunnasta

Kuortane on tunnettu liikunnan ja urheilun keitaana. Kuortaneen Urheiluopisto on Suomen huippu-urheilun keskus, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet myös kunnan asukkaille. Kunta tukee asukkaiden liikkumista ja monet Urheiluopiston palveluista, kuten esimerkiksi uimahalli ja kuntosali, ovat kuntalaisten käytössä yhdellä eurolla.

Kuortaneen Kunto tarjoaa monipuolisen lajivalikoiman kaikenikäisille ja mahdollistaa kilpaurheilemisen sitä haluaville. Kuortaneen Latu sekä kunnan liikuntatoimi yhdessä eri toimijoiden kanssa taas tarjoavat kevyempiä liikuntamuotoja niitä haluaville.

Kuntoilijat ja liikunnasta nauttivat löytävät tekemistä myös luonnossa liikkumisesta esimerkiksi maastopyöräilyn, golfin, frisbeegolfin, patikoinnin tai hiihdon saralta.

Mies vihreässä t-paidassa pyöräilee läskipyörällä kesäisessä havumetsässä.

Puhdas luonto ja vesi aina lähellä

Luonnossa liikkuminen vähentää tutkitusti ihmisen stressitasoa. Kuortaneella puhdas luonto on aina takapihalla ja se lumoaa monipuolisuudellaan. Järviä, metsiä ja vehreitä niittyjä ympäröivät maisemat ovat vertaansa vailla. Maakunnan merkittävimpiin järviin kuuluva Kuortaneenjärvi sekä pienemmät järvet, lammet sekä joet tarjoavat monipuolisia harrastusmahdollisuuksia niin kalastuksen, veneilyn kuin sukeltamisenkin parissa.

Kuortaneen ympärillä avautuvat maisemat ovat kuin postikortista. Metsien hiljaisuus ja järvien kimaltelevat vedet sekä kunnasta löytyvät useat ulkoilureitistöt laavuineen ja kotineen tarjoavat kaivattua vastapainoa kiireiselle arjelle.

Ilmakuva asuntoalueesta. Kuvassa kolme uutta omakotitaloa. Talojen takana avautuu Kuortaneenjärvi.

Perinteitä kunnioittava moderni maaseutu

Kuortaneen rikas ja värikäs historia näkyy kylissä, museoissa ja perinteisissä tapahtumissa sekä myös vanhoissa rakennuksissa ja perinnekulttuurissa. Samalla kunnasta löytyy monipuolisesti esimerkiksi musiikkitapahtumia sekä kansainvälisiä urheilutapahtumia. Kaikki erilaiset tapahtumat luovat tunnelmaa kuntamme arkeen.

Perinteiden ohessa Kuortane on myös moderni ja elinvoimainen kunta. Kehittyvä elinkeinorakenne tarjoaa työpaikkoja ja mahdollisuuksia niin yrittäjille kuin työntekijöillekin. Kuortaneen kunnan työttömyysprosentti on maan pienimpiä ja vahvasta yrittäjäkentästä on apua toisilleen.

Kaikki asukkaille tärkeät palvelut löytyvät Kuortaneelta. Etenkin lapsiperheisiin kunnassa on haluttu satsata palveluiden monipuolisuuden ja joustavuuden lisäksi uusilla päiväkoti- ja koulurakennuksilla.

Kuortane games. Neljä naisjuoksijaa etusuoralla. taustalla täynnä ihmisiä oleva pääkatsomo.

Kuortane – Elämisen Hehkua

Kuortane tarjoaa hyvää ja turvallista elämää ja elämyksiä ympäri vuoden. Kesäiset järvimaisemat, syksyinen väriloisto, talvinen hiihto ja keväinen herääminen luontoon tarjoavat vaihtelua arkeen. Kuortane on enemmän kuin paikka – se on elämäntapa, joka yhdistää rauhallisuuden ja mahdollisuudet ainutlaatuisella tavalla.

Tule ja löydä oma paikkasi Kuortaneelta! Elämä täällä on täynnä mahdollisuuksia ja hyvää energiaa. Kuortane kutsuu sinut mukaan tarinaan, jossa yhdistyvät pienen kunnan rauhallisuus ja suuren kaupungin mahdollisuudet.

Tule nauttimaan Elämisen hehkusta.

Ilmakuva Kuortaneenjärvestä ilta-auringossa. Kuvassa Kuortaneen logo ja slogan Elämisen Hehkua