10 SYYTÄ MUUTTAA KUORTANEELLE

Oletko koskaan miettinyt, olisiko mahdollista asua maaseudun rauhassa, luonnon keskellä, mutta samalla hyvien palveluiden ja harrastusmahdollisuuksien äärellä ja kuitenkin lähellä maakuntakeskusta? Kuortaneella tämä kaikki on mahdollista.
Tässä sinulle kymmenen hyvää syytä muuttaa Kuortaneelle.

1. Sijainti

Kuortane sijaitsee keskeisellä paikalla Etelä-Pohjanmaata. Puolentunnin ajomatkan päästä löytyy niin Seinäjoki, Lapua, Alavus kuin Tuuri. Työssäkäynti ja kaupankäynnin alue moninkertaistuu lyhyellä matkalla. Koko Pohjanmaa on vain keihäänheiton päässä

2. Palvelut
Kuortaneella on hyvät ja kehittyvät palvelut kaikenikäisille, jotka löytyvät aina läheltä. Täällä arki todellakin pelaa.
Varhaiskasvatus on järjestetty vanhempien ehdoilla, APIP toimintaa löytyy tarvitseville ja kesäajan päivähoitoa tarjotaan myös 1.-2.-luokkalaisille. Meillä voi suorittaa koko opintopolun aina lukioon ja toiselle asteelle asti. Lapsiperheiden näkökulmasta palvelut toimivat ja arki on sujuvaa.

Meillä on erinomaiset, useita kaupunkitasojakin paremmat puitteet eri-ikäisten ihmisten liikunnan harrastamista varten.

3. Asuminen
Kuortaneelta asuminen on isoja kaupunkeja halvempaa ja meiltä löytyy monipuolisia asuntoratkaisuja eri elämäntilanteessa oleville. Kiinnostaisiko kenties omakotiasuminen isolla tontilla, mahdollisesti jopa järven rannalla? Meillä on tarjota useita erikokoisia tontteja luonnonläheisessä ympäristössä jopa keskustaajamassa.

4. Luonto
Luonnossa liikkuminen vähentää tutkitusti ihmisen stressitasoa. Kuortaneella puhdas luonto on aina takapihalla. Kunnasta löytyy useita ulkoilureitistöjä, joiden varsilta löytyy laavut jo kodat.
Maakunnan merkittävimpiin järviin kuuluva Kuortaneenjärvi sekä pienemmät järvet, lammet sekä joet tarjoavat myös monipuolisia harrastusmahdollisuuksia niin kalastuksen, veneilyn kuin muun luonnossaliikkumisen parissa.


5. Työllisyys

Kuortaneen kunnan työttömyysprosentti on maan pienimpiä. Kunnan suurimmat työllistäjät ovat metalliteollisuus, sosiaali- ja terveyssektori, palveluala sekä liikunta- ja urheilu. Meiltä löytyy varmasti töitä myös sinulle.

6. Yrittäjyys
Kunnan väkimäärään suhteutettuna Kuortaneella on paljon yrittäjiä. Vahvasta yrittäjäkentästä on myös apua toisilleen. Kuortaneen yrittäjäaktiivisuus on tutkitusti hyvällä tasolla (SY:n ELPO-mittaristo, pienten kuntien sarjassa 10.), joten meillä kunta palvelee yrityksiä hyvin.
Yrittäjien luoma syke on yksi kunnan elinvoiman tekijöistä.

7. Harrastusmahdollisuudet
Kuortaneella löytyy harrastuksia musiikista teatteriin ja kuntoliikunnasta huippu-urheiluun.

Lakeudenportin kansalaisopiston kautta löytyy jokaiselle mielenkintoista tekemistä yleissivistyksestä taiteeseen ja liikuntaan. Opistossa opiskellaan vauvasta vaariin yksilöopetuksessa ja eri ryhmissä.

Kuortaneen Kunto tarjoaa monipuolisen lajivalikoiman: ammunta, hiihto, suunnistus, jalkapallo, jääkiekko, keilailu, nyrkkeily, paini, pesäpallo, salibandy ja yleisurheilu.

8. Liikkumisen tukeminen
Kuortane kannustaa eri-ikäisiä ihmisiä liikkumaan aktiivisesti arjessaan ja tukee voimakkaasti kuntalaisten liikkumista. Euron käyntihinnalla käytettävissä on Urheiluopiston laadukkaista tiloista uimahalli, kuntosalit, Kuortanehalli ja jäähallin yleisövuoro. Kesäisin tenniskentät ovat kuntalaisille ilmaisia. Kunta tarjoaa myös kaikille avoimia ja maksuttomia liikuntavuoroja uudessa jalkapallohallissa I-Mediat Areenalla sekä jäähallissa.

9. Yhteisöllisyys
Kuortaneella elää vahva yhteisöllisyys. Täällä muuttajat otetaan avosylin vastaan ja naapuria autetaan pyytettömästi. Kylissä toimivat kyläyhdistykset ovat aktiivisia. Yhteisöllisyys on luonut paikkakunnalle myös monipuolista muuta yhdistystoimintaa ja se tuottaa kuntaan tapahtumia ympäri vuoden.


10. Turvallisuus
Kuortane on tilastojen mukaan Suomen turvallisimpia kuntia. Kuortane on hyvä paikka kasvaa.

+ 11. PARAS PAIKKA ELÄÄ
Extra listan loppuun. Meillä Kuortaneella todellakin toteutuu lupaus kunnasta, jossa on hyvä asua, elää ja yrittää. Voisiko tämä olla myös sinun tulevaisuuden kotipaikkakuntasi.