Maksut ja korvaukset

Kirjaston omaan valikoimaan kohdistuva varaaminen (ns. normaalivaraus) on aina ilmaista. Muissa tapauksissa noudatetaan alla olevaa hinnastoa.

Myöhästymismaksu

Jos palautat tai uusit lainaamasi aineiston eräpäivän jälkeen, sinun täytyy maksaa myöhästymismaksu. Myöhästymismaksu on 20 senttiä / laina / myöhästymisvuorokausi.

Myöhästymismaksua kertyy kahden päivän jälkeen kaikilta eräpäivän jälkeen tulevilta kalenteripäiviltä enimmäismäärään saakka. Maksujen enimmäismäärä on 3 euroa / laina.
Myöhästymismaksut kirjautuvat asiakastietoihin, jos palautat tai uusit aineiston myöhässä. Voit maksaa myöhästymismaksut kirjastossa. Myöhästymismaksuista ei lähetetä erillistä laskua kotiin.

Lasten- ja nuortenosastojen aineistoista ei peritä myöhästymismaksuja. Jos myöhästymisestä seuraa perintäkuluja, kulut peritään myös lasten- ja nuortenaineistoista. Jos kadotat tai vahingoitat kirjaston aineistoa, sinun täytyy korvata se.

Kauko- ja seutulainat

Eepos-kirjastoihin tehty lainan tilaus on seutulaina, ja maksaa 2 €/laina (seutukuljetusmaksu).

Muihin kuin Eepos-kirjastoihin tehty lainan tilaus on kaukolaina, ja maksaa 7 €/laina.

Kuortaneen kirjasto perii muille kuin Eepos-kirjastoille lähettämistään kaukolainoista maksua 15 €.

Kopiointi

Asiakkaalla on mahdollisuus ottaa A4- ja A3-kokoisia kopioita hintaan 40 senttiä/kpl.

Noutamaton varaus

Normaalivaraus on maksuton, mutta noutamattomasta varauksesta peritään 1 €. Seutuvarauksen kuljetusmaksu/noutamaton seutuvaraus maksaa 2 €/kappale.

Uusi kirjastokortti

Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Uuden kortin ottaminen maksaa 3 euroa.

Kadonnut tai vahingoittunut aineisto

Korvaus kadonneista tai vahingoittuneista aineistoista määritellään aina tapauskohtaisesti. Korvaus sovitaan erikseen kirjaston kanssa.