fbpx

Ajankohtaista

Tietoa ja ohjeita kirjaston käyttöön sulun aikana

Eepo-kirjastojen chat-palvelu
Eepos-kirjastot ovat ottaneet käyttöön asiakkaiden kirjastoasioita koskevia kysymyksiä varten Chat-palvelun eepos.finna.fi-verkkopalvelussa
lokakuussa. Chat-palvelu on auki ma-pe klo 12-16.

Omatoimikirjaston ikärajoihin muutos:
Nyt myös alle 15-vuotiaat pääsevät omatoimikirjastoon yksin. He pääsevät omatoimikirjastoon, kun huoltaja on mukana
kirjastossa allekirjoittamassa käyttöoikeusopimuksen.Tervetuloa tutustumaan!

Eepos-kirjastojen maksut voi hoitaa verkossa:
Eepos-kirjastot eli Etelä-Pohjanmaan kaikki yleiset kirjastot sekä Laihia, Isokyrö, Kaskinen, Perho ja Veteli ovat ottaneet verkkomaksamisen käyttöön Eepos-verkkokirjastossa. Jatkossa asiakas voi verkkopankkitunnuksiaan käyttämällä maksaa velkasaldoltaan kirjaston myöhästymismaksut, kuljetusmaksut ja noutamattomat varaukset. Sen sijaan arvonlisäveroa sisältäviä maksuja (esim. kassit, kopiot) ei verkossa voi teknisistä syistä maksaa. Myöskään tuhoutunutta aineistoa ei voi korvata verkkomaksulla. Verkkomaksamisen alaraja on 0,65 euroa. Ylärajaa ei ole. Nyt asiakkaat voivat lainata seutuvarauksensa myös itsepalveluaikana maksettuaan ne ensin verkkopalvelussa. Seutuvarausten lainaamisesta itsepalveluaikana kannattaa sopia aluksi kirjaston henkilökunnan kanssa.

EU:n tietosuoja-asetuksen tuomat muutokset kirjaston käyttöön:
Itsepalvelukirjaston kortinlukijalla, automaatilla ja Eepos-kirjastojen verkkopalvelussa toimii vain kirjastokortti johtuen EU:n tietosuoja-asetuksesta.
Ajokortilla ja Kela-kortilla kirjautminen ei enää onnistu.

Kirjaston verkkopalveluja:

1.
Rockway – kotimaisen musiikinopetuksen verkkopalvelu
Kirjaston asiakkailla on nyt mahdollisuus lainata Rockway-palvelusta  kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla musiikin verkkokursseja.
Käyttöön tarvitaan tietokone/tabletti, verkkoyhteys ja sähköpostiosoite.

  • Kurssien laina-aika on kaksi viikkoa ja niitä voi myös varata. Kurssiaineistoon kuuluu videoita, tulostettavaa oheismateriaalia ja mahdollisuus nauhoittaa omaa soittoa ja verrata sitä opettajan soittoon.
  • Lainattavissa on mm. laulu-, piano-, rumpu- ja kitarakursseja.
  • Käytössä kaikissa Eepos-kirjastoissa.


2. Naxos Spoken Word – vieraitten kielten äänikirjapalvelu

Naxox Spoken Word on äänikirjapalvelu. Palvelua voi käyttää kirjautumalla palveluun kirjastokortilla osoitteessa https://eepos.naxosspokenwordlibrary.com/page.library_cardno.asp.
Käytössä on kahden yhtäaikaisen käyttäjän lisenssit. Noin 6 000 äänikirjan kokoelma koostuu pääasiassa aikuisten ja lasten klassikoista.