Kirjastokortti

Lainaamiseen, lainojen uusimiseen ja aineiston varaamiseen tarvitaan kirjastokortti. Kirjastokortin ja tunnusluvun saat mistä tahansa Eepos-kirjastosta. Saat kortin, kun esität henkilötodistuksen, jossa on valokuva ja henkilötunnus. Se voi olla esimerkiksi passi, ajokortti tai poliisin myöntämä henkilökortti. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.

Lapsella voi olla oma kirjastokortti. Alle 15-vuotias lapsi tarvitsee korttia varten vastuuhenkilön kirjallisen suostumuksen. Alle 15-vuotiaan kirjastokortilla lainatusta aineistosta vastaa huoltaja.

Yhteisö voi yleensä saada käyttöönsä yhteisökortin. Yhteisökortin säännöistä saat lisätietoa kirjastosta.

Halutessasi voit tulostaa lainaajatiedot-lomakkeen ja täyttää sen valmiiksi. Näin nopeutat asiointiasi kirjastossa. Kirjastokortin haltija on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla. Jos puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi muuttuu, ilmoita muutoksesta kirjastoosi tai päivitä tietosi kirjautumalla verkkokirjaston Oma tili –sivulle. – Uusi osoite ei päivity tietoihisi automaattisesti, vaan lomakkeella antamasi tiedot välittyvät kirjaston asiakaspalveluun päivitettäväksi. Nimenmuutoksen voit tehdä vain paikan päällä kirjaston asiakaspalvelussa. Ota mukaasi valokuvallinen henkilöllisyystodistus.

Tunnusluku

Joihinkin kirjaston palveluista tarvitset kirjastokortin lisäksi henkilökohtaisen tunnusluvun. Tarvitset tunnusluvun, kun käytät lainausautomaattia tai haluat esimerkiksi asioida omatoimikirjastossa. Tarvitset tunnusluvun myös, kun katsot tai uusit lainojasi tai varaat aineistoa Eepos-verkkokirjastossa.

Saat tunnusluvun mistä tahansa Eepos-kirjastosta, kun esität kuvallisen henkilötodistuksen. Sähköpostitse tai puhelimitse tunnuslukua ei voida antaa johtuen tietoturvasyistä.

Lue tarkemmat ohjeet lainausajoista ja muista säännöistä Eepos-kirjastojen käyttösäännöistä

Kortin katoaminen

Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä heti kirjastoon. Voit tehdä sen mihin tahansa Eepos-kirjastoon. Kirjaston työntekijät poistavat käytöstä kirjastokortin, joka on ilmoitettu kadonneeksi. Uusi kirjastokortti maksaa 3 €.