Pesäpallo

Kuortaneella lyhyet välimatkat lukion, harjoittelupaikkojen ja asuntojen välillä takaavat sen, että pesäpalloilijat pystyvät hyvin keskittymään koulunkäyntiin ja harjoitteluun. Pesäpallovalmennusta järjestetään pääsääntöisesti Kuortaneen Urheiluopiston harjoituspaikoilla. Talven aikana ryhmä käyttää jonkin verran myös Lapuan Patruuna Areenaa.

Pesäpallovalmennus

Valmennuksesta vastaavat Tomi Niskanen Ja jussi Jänkä, jotka toimivat Pesäpalloliiton linjauksen mukaan. Lukiolaisten viikoittaisten valmennustuntien määrä on 8, ja ne ovat vaihtelevasti päivittäin klo 8-16. Opiskelija voi saada lukion kurssimääräänsä (min. 75) opiskeluaikanaan kaikkiaan 20 urheiluvalmennuksen kurssia (8+8+4). Urheilulukiolaisille on tarjolla myös yksi valmennusopin kurssi ja yksi psyykkisen valmennuksen kurssi.

Huomionarvoista on myös valmennuksellinen yhteistyö muiden lajiryhmien valmentajien ja urheilijoiden kesken (esim. yleisurheilu ja telinevoimistelu).

Asuminen

Opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus asua edullisissa Koy Kuortaneen Koulumajan asunnoissa, jotka sijaitsevat urheiluopiston alueella ja läheisyydessä Kortesmäen asuinalueella.

Lukiolaisen on kustannettava itse muut opiskelukulut: kirjat, opiskeluvälineet ym. Lukio tarjoaa päivittäin lounaan. Muun ruokailun opiskelija kustantaa itse.

Kuortaneen valmennuskeskus

Kuortaneen urheilulukio sijaitsee Kuortaneen Urheiluopiston välittömässä läheisyydessä. Alue muodostaa tiiviin urheilu- ja opiskelucampuksen. Kuortaneen valtakunnallinen huippu-urheilun valmennuskeskus tarjoaa huipputason olosuhteet ja osaamisen useisiin urheilulajeihin. Valmennuskeskuksen valmentajat ja asiantuntijat osallistuvat urheilulukion valmennukseen ja sen kehittämiseen. Valmennuskeskuksessa ja sen ympäristössä harjoittelee useita kansainvälisen tason huippu-urheilijoita eri lajeista. Kuortaneen valmennuskeskus koordinoi Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemiaa ja toimii kiinteässä yhteistyössä uudistetun olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kanssa urheilijan polun kaikkien vaiheiden vahvistamiseksi.

Tutustu myös sivuihin:
pesäpalloliitto
pohjanmaanpesis