fbpx

Ajankohtaista

Koronavirus COVID 19-tiedote

Kuortaneen sivistystoimen Koronavirustiedote varhaiskasvatuksen piirissä oleville lapsille ja heidän huoltajilleen, esi- ja perusopetuksen sekä lukio-opetuksen opiskelijoille, huoltajille ja kaikille sivistystoimen työntekijöille.

Seuraamme jatkuvasti viranomaisten tiedotusta ja toimimme sen perusteella. THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen) tiedote

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Yli 500 hengen tapahtumat, yleisötilaisuudet ja kokoukset perutaan toukokuun loppuun saakka hallituksen suosituksesta. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa aiheesta ohjeistuksen ja aluehallintovirastot antavat asiasta määräyksen (hallituksen tiedotustilaisuus 12.3.2020) Myös alle 500 hengen yleisötilaisuuksien perumiseen on ”vahva suositus”, joten Kuortaneen kunta tekee harkinnan viimeksi mainittujen tilaisuuksien mahdollisesta perumisesta tapauskohtaisesti. Johtoryhmä kokoontuu säännöllisesti asian tiimoilta.

Jos tulee ohjeistus tai tarve sulkea kouluja tai päiväkoteja, tiedotamme siitä välittömästi Kuortaneen kunnan kotisivujen, Wilman, Pedanetin ja muiden käytettävissä olevien viestintäkanavien kautta.

Kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista tulee välttää. Alueen ulkopuolisiin tilaisuuksiin ja koulutuksiin osallistumisessa käytetään harkintaa.

Mikäli henkilö palaa ulkomaan matkalta, tulee hänen pysyä kotona kaksi viikkoa. Asiasta voi tarvittaessa keskustella terveydenhoitajan kanssa.

Sairaana ei tulla hoitoon/kouluun tai työhön. Ministeriö suosittaa, että flunssan oireita potevat jäävät kotiin. Tämä ei edellytä edes epidemia-alueelta tuloa, vaan tämä koskee kaikkia henkilöitä.

Koronaviruksesta tiedottaminen tulee olla asianmukaista ja oikeaa, huhujen levittämistä tulee välttää. Kasvatus- ja opetushenkilöstön tehtävänä on toimia ohjeiden mukaan.

Sanna Koivisto, sivistysjohtaja-rehtori


Lukuvuoden 2019-2020 työpäivät

Esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen syyslukukausi alkaa 11.8.2020

Lukuvuoden 2020-2021 työpäivät