Paini

Kuortaneen urheilulukiosta löytyy yksi Suomen parhaista harjoittelupaikoista niin tilojen kuin valmentajienkin puolesta. Olisi toivottavaa, että mahdollisimman moni painia tosissaan harjoitteleva ottaisi tämän mahdollisuuden käyttöönsä. Vaikka ympäristö on ihanteellinen kovaan harjoitteluun, saadaan siitä huomattavasti enemmän irti kun saadaan kaikki lahjakkaat nuoret samaan paikkaan harjoittelemaan keskenään, sillä yksin ei tulla painijaksi. Ryhmässä saadaan aikaan tuloksia jotka voi olla vaikea ellei jopa mahdotonta saavuttaa kotisalilla.

Paini on ollut alusta alkaen Kuortaneen urheilulukion lajina. Tämän jälkeen koululle on tullut useita arvokisa- ja SM- mitaleja mm. Mikael Lyyski, Juha Koivunen, Kim-Jussi Nurmela, Tuomo Mäntylä, Juha Hiltunen, Ville Pasanen, Antti Hakala, Niko Ohukainen, Janika Vakkila, Lauri Mähönen, Petra Olli jne.

Harjoittelu

Kuortaneen urheilulukio/ akatemian harjoitukset antavat yhdessä opiskelun kanssa mahdollisuuden täysipainoiseen ympärivuotiseen leiritystyyppiseen harjoitteluun. Harjoittelu tapahtuu kouluaikana aamuisin klo 9:00-11:30 sekä iltaisin akatemiaharjoituksena klo 16- 20 välisenä aikana. Harjoituskertoja viikossa tulee kaudesta riippuen 5-10 krt / vko. Normaali harjoittelurytmi on: maanantaina kaksi treeniä, tiistaina kaksi treeniä, keskiviikkona on huoltoa/palauttava harjoitus, torstaina kaksi treeniä, perjantaisin yksi/kaksi treeniä ja viikonloppuisin kisat tai lepo. Akatemian iltaharjoituksissa käy lähialueen painijoita ja käymme myös porukalla lähialueiden saleilla treenaamassa. Valmennuksesta ja sen suunnittelusta (yhdessä seuravalmentajasi kanssa) vastaa (kr.room.) Ville Pasanen, (vapaapaini) Ahto Raska sekä apuvalmentajana Maksim Molonov.

Valmennuskeskus

Kuortaneen urheiluopisto on Suomen Painiliiton ja UWW:n valmennuskeskus. Valmennuskeskuksessa järjestetään maajoukkueleiriä ympäri vuoden. Naisten ja nuorten kotimaan leirit järjestetään pääsääntöisesti Kuortaneen urheiluopistolla. Urheilulukiolaisilla on myös mahdollisuus osallistua maajoukkueen harjoituksiin.

Ostamalla lihashuoltokortin ja akatemiakortin saa itselleen käyttöönsä laajan asiatuntija verkoston mm. lääkäripalveluita ja lihashuollon ammattilaisia. Lisäksi lihashuoltokortilla saa myös uimahallin maksutta käyttöön. Urheiluopiston campusalue tarjoaa mielekkään ympäristön valmentautumiseen ja opiskeluun. Lukiorakennus, harjoittelupaikat ja asuntolat ovat lähellä toisiaan (500m). Eri paikkojen läheisyys säästää urheilevien lukiolaisten aikaa ja helpottaa omalta osaltaan heidän kokonaisrasitusta.

Opetus

Oppilas voi harkintansa mukaan käyttää lukio-opintoihinsa 2,5 – 4 vuotta. Pidentämällä lukio-opiskelua voi keventää opiskeluun viikoittain kuluvaa aikaa ja varata aikaa valmennukseen. Ensimmäisenä ja toisena lukuvuotena on mahdollisuus suorittaa kahdeksan kurssia ja kolmantena vuotena neljä kurssia painia (yhteensä 8 h/vko). Urheilulukiolaisina painijat voivat halutessaan jättää valitsematta 8 pakollista kurssia. Opiskelijan tulee kuitenkin suorittaa vähintään puolet lukion jokaisen pakollisen oppiaineen kursseista. Lisäksi pakolliset kurssit täytyy olla suoritettuna niissä aineissa, joihin opiskelija osallistuu ylioppilastutkinnossa. Urheilulukiolaisille tarjotaan myös valmennusopin ja psyykkisen valmennuksen kursseja.

Opiskeluun, valmennukseen ja olosuhteisiin liittyvistä asioista lisää kertoo valmentajat:

Ville Pasanen Ahto Raska
040-5687235 045-2303797
etunimi.sukunimi@student.kuortane.com etunimi.sukunimi@painiliitto.net