fbpx

Kestävyyslajit

Urheilulukion kestävyyslinjalla harjoittelee eri kestävyyslajien urheilijoita. Kestävyysjuoksijoita, hiihtäjiä ja ampumahiihtäjiä. Valmennuksesta vastaa Ari Saarikoski.

Harjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti Kuortaneen alueella, mutta haasteellisten lumiolosuhteiden vuoksi hiihtoharjoittelua on tehty myös Lehtimäen Valkealammella. Yhteistyötä on tehty FSS:n kanssa leirityksessä ja harjoittelussa. Harjoitusviikoilla on mukana yhteisharjoittelua muiden lajien kanssa, joka tukee monipuolista harjoittelua ja kokonaisvaltaista kasvamista urheilijaksi.

Harjoittelu Kuortaneen urheilulukiossa luo monipuolisen pohjan fyysisen kehittymisen edellytyksille. Oman kehon tuntemisen merkitystä korostetaan ja lukio ajan oppimisen tavoitteina onkin myös opettaminen harjoittelusta omatoimisempaan ohjautuvuuteen harjoittelun suunnittelussa. Harjoittelussa otetaan huomioon urheilijan yksilöllinen tapa kehittyä

Kuortaneen urheilulukio ja urheiluopisto pystyvät tarjoamaan kehittymismahdollisuuden kokonaisvaltaisesti urheilijan polulla.