Historia
Kuortaneen kunta sijaitsee Länsi-Suomen läänissä, Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskuksen Seinäjoen välittömässä läheisyydessä kauniin Kuortaneenjärven rannalla ja Kantatie 66:n varrella. Kunnan maapinta-ala on 462,6 km2 ja vesistöjä on 22,6 km2. Kunnassa on asukkaita n. 4.300.
Nimi Kuortane esiintyy ensi kerran manttaaliluettelossa vuodelta 1557. Tätä voidaan pitää Kuortaneen historian lähtökohtana. Kuortane tuli tunnetuksi erityisesti tervanpoltostaan 1700 – 1800-luvuilla. Terva oli sen ajan mustaa kultaa ja tarpeellista lähinnä merenkulkumaiden sotalaivastoille. Tervanpoltto loi taloudellisen hyvinvoinnin, joka ilmeni komeiden kaksikerroksisten talonpoikaistalojen rakentamisena aittoineen ja luhtineen ympäri pihaa. Tyypillisistä eteläpohjalaisista talonpoikaistaloista on ajan myötä tullut Kuortaneen symboli, ja täältä löytyvät maakunnan parhaiten säilyneet eteläpohjalaiset kylänäkymät. Kuortaneella järjestetään vuosittain perinteitä kunnioittava kulttuuri- ja tapahtumaviikko, Terwaviikko. Kulttuurin saralla maailmanlaajuiseti tunnettuja kuortanelaisia ovat kuoronjohtaja Heikki Klemetti (1876-1953) ja taiteilija Soile Yli-Mäyry.
Kuortane tunnetaan viihtyisänä ja turvallisena yrittäjä- ja asukasystävällisenä kuntana, jossa on laadukkaat peruspalvelut ja liikuntamahdollisuudet.