Kuortaneella käynnistyy runsaasti lasten kerhotoimintaa

Kuortaneen kunnalle on myönnetty 19 500 € valtionavustusta koululaisten kerhotoiminnan pilotointihankkeeseen. Hanke on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämää Suomen mallin pilottia, jossa lapsille pyritään järjestämään mieluisia harrastuksia koulupäivän yhteyteen.
Alkuvaiheessa, jokaiselle kuortanelaiselle peruskoululle on pyritty järjestämään 4-8 kerhoa viikoittain, ja kerhopaikkana toimii pääosin oma lähikoulu ja sen ympäristö. Yhteiskoululla sekä Alvarissa osin myös Opiston tilat. Kerhot alkavat koulun lukujärjestyksen mukaan klo 13:00 tai klo 15:00 maissa, ja kestävät 45min – 75min. Alkuvaiheessa kerhotarjonnassa on liikuntakerhojen lisäksi elokuvaa ja animaatiota, bändikerhoa, lukupiiriä, pelisuunnittelua ja koodausta sekä erä- ja luontotaitokerhoa.
– Tämän pilotointivaiheen tavoitteena on kerätä kokemuksia ja käytäntöjä, jotka helpottavat Suomen mallin vakiinnuttamista kuntien pysyväksi toiminnaksi. Hankkeen lähtökohtana on myös lasten ja nuorten kuulemisesta ja heidän osallistamisestaan harrastussisältöjen suunnitteluun, missä toteutettiin harrastekysely kouluissa marraskuussa. Kerhot pystytään toteuttamaan koronaturvallisesti, jossa pyritään välttämään tarpeettomia lähikontakteja. Koulukyydit voivat jollekin osallistujalle olla haasteena eikä toistaiseksi hankkeen kautta ole tähän ratkaisua. Toivomme kuitenkin innokasta osanottoa kerhotoimintaan, kertoo liikuntasihteeri Tuomas Mikkola.

Ensimmäisen vaiheen ilmoittautumiset kerhoihin ovat jo auenneet ja päättyy 21.1. Kerhot käynnistyvät tammi-helmikuun vaihteessa. Lisätietoa ja ilmoittautumislomakkeet löytyvät Kuortaneen kunnan nettisivuilta osoitteesta: https://kuortane.fi/opetus-ja-koulutus/koulujen-harrastekerhot/

LISÄTIETOJA:
Tuomas Mikkola, liikuntasihteeri, tuomas.mikkola@edu.kuortane.fi, 040 6317 442
Annukka Salminen, nuoriso- ja kulttuurisihteeri, annukka.salminen@edu.kuortane.fi, puh. 040 7394 451