Haku varhaiskasvatukseen/ koululaisen (1. ja 2 lk) APIP-toimintaan maaliskuussa!

Onko lapsesi tulossa varhaiskasvatukseen lukukauden 2023-24 aikana? Täytä hakemus sähköisesti kunnan nettisivujen kautta. Hoitoyksiköt on esitelty kunnan nettisivuilla sekä peda.net -sivustolla. Vaikka tarvitsette hoitopaikkaa vasta keväällä 2024, on hyvä laittaa hakemus jo maaliskuulla (mikäli tarkkaa aloituspäivää ei ole vielä tiedossa, kirjoita lisätietoihin arvio aloitusajasta).

Hoitopaikkaa on lain mukaan haettava viimeistään 4 kk ennen hoidon alkamista. (Äkillisissä tilanteissa viimeistään 2 viikkoa ennen hoidon alkamista). Huom. alle 3 v. lapsen kotihoidon tukea ei voi lain mukaan saada lapsesta, jolla on samanaikaisesti voimassa varhaiskasvatuslain mukainen kunnallinen hoitopaikka.

Varhaiskasvatuksessa jo olevalle/esikouluun siirtyvälle lapselle ei tarvitse tehdä uutta hakemusta.

Siirtyykö lapsesi 1. luokalle?

1. luokalle siirtyvästä lapsesta tulee täyttää hakemus, koska toiminta muuttuu varhaiskasvatuksesta kerhotoiminnaksi ja maksu kerhomaksuksi. Joten jos pieni koululaisesti tarvitsee aamu-ja iltapäivähoitoa/kesälomahoitoa, tee siitä hakemus kunnan varhaiskasvatuksen nettisivujen kautta. Toiselle luokalle siirtyville on nykyinen sopimus voimassa kolmannen luokan alkuun asti, mikäli sitä ei irtisanota. Kesälomahoidon tarpeesta tulee kysely Päikyn kautta.

Lisätietoja: Varhaiskasvatuspäällikkö Merja Ahola

p. 040 558 9089, merja.ahola@edu.kuortane.fi