60. Kuurtanes-hiihto toteutetaan omatoimitapahtumana 5.-7.3.2021

Kuurtanes-hiihtoa on järjestetty vuodesta 1961 alkaen ja se on yksi Etelä-Pohjanmaan vanhimmista kansanhiihtotapahtumista. Tänä talvena se järjestetään vallitsevien koronarajoitusten takia omatoimitapahtumana pe 5.3.-su 7.3. välisenä aikana. Vastaavalla tavalla on toimittu muidenkin lähikuntien talviliikuntatapahtumien kohdalla. Hiihtoviikonloppua ja talvilomaa varten kunnan alueella on tarjolla runsaasti erilaisia talviliikuntapaikkoja. Hyvälumisen talven takia latuverkosto käsittää tällä hetkellä noin 130-160 km erilaista latu-uraa. Lopullinen Kuurtanes-hiihdon latukartta julkaistaan 3.3. mennessä tapahtuman kotisivuilla (www.kuortane.fi/kuurtaneshiihto). Jo tässä vaiheessa järjestäjät kiittävät keskustaajaman ulkopuolella olevien ns. kylälatujen ylläpidosta vastaavia innokkaita kuntalaisia ja muita tahoja. Toistaiseksi ainakin järvilatujen kohtalo on vielä epävarma, ja muutoinkin vesialueilla liikkumisessa kannattaa olla varovainen.

Järjestäjien ylläpitämiä huoltopisteitä ei ole tänä vuonna tarjolla, vaan osallistujia toivotaan ottamaan omat eväät ja makkarat mukaan. Reittien varrella ja muuallakin kunnan alueella on tarjolla lukuisia laavuja, kota-rakennuksia sekä nuotiopaikkoja, joita ylläpidetään säännöllisesti. Kokoontumispaikoilla on kuitenkin hyvä välttää ruuhkia ja noudattaa koronaohjeita. Viikonlopun sääennusteiden mukaan liikkujille on luvassa aurinkoista kevätsäätä. Koronaviruksen jyllätessä etenkin ulkoliikunta erimuodoissaan on pääosin turvallista ja terveellistä.

Järjestäjät haastavat ihmisiä liikkumaan viikonlopun aikana aktiivisesti eri tavoin yksin tai porukalla sekä osallistumaan ilmoittamillaan suorituksilla arvontaan. Viikonlopun erikoisuutena toimii Kuortaneen Kunnon 100-v. juhlavuoden kunniaksi järjestettävä 100 kilometrin liikuntahaastekampanja yksilö- tai joukkuesarjassa. Arvontaan osallistuminen edellyttää viikonlopun kilometrien tai ulkoiluajan ilmoittamista sähköisen lomakkeen kautta tai puhelimitse liikuntasihteerille tekstiviestillä tai whatsappilla. Osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja.

Lisätietoja tapahtumasta:
Tuomas Mikkola, liikuntasihteeri, Kuortaneen kunta, 040-6317442
www.kuortane.fi/kuurtaneshiihto