Valmistelujohtaja Kuntayhtymä Kympin toiminnan käynnistämiseen

TE-palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025 alkaen ja työvoimapalveluista muodostuu kunnille uusi valtionosuustehtävä. Järjestämisvastuun myötä kunnille siirtyy pääosa nykyisin TE-toimiston vastuulla olevista henkilöasiakas-, työnantaja- ja yrityspalveluista. Kunnille siirtyy ELY-keskuksista myös TE-palvelujen hankinnat.

Etelä-Pohjanmaan itäisen alueen kunnat (Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Kauhava, Kuortane, Lappajärvi, Lapua, Soini, Vimpeli ja Ähtäri) ovat päättäneet muodostaa yhteisen työllisyyden järjestämisalueen. Organisoitumismuotona tulee olemaan tarkoitusta varten perustettu Kuntayhtymä Kymppi.

Kuntayhtymän perussopimus ja työllisyysalueen järjestämissuunnitelma on hyväksytty jäsenkuntien kunnan- ja kaupunginvaltuustoissa lokakuun aikana. Alustava tieto työllisyysalueen hyväksymisen osalta saadaan 27.11.2023 ja valtioneuvoston päätös 29.2.2024 mennessä.

Perustettava työllisyyden järjestämisalue täyttää asetetut kriteerit. Alue on maantieteellisesti yhtenäinen ja alueen työvoima on yli 28.000. Tavoitteenamme on rakentaa vaikuttava alueellinen työllisyyden hoidon kokonaisuus, jonka perustana on lähipalvelu.

Haemme valmistelujohtajaa ajalle 2.1.2024 – 31.12.2024 vastaamaan Kuntayhtymä Kympin toiminnan käynnistämisestä.

Valmistelujohtajan tehtäviin kuuluvat valmistelutoimet esimerkiksi Kuntayhtymä Kympin talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon, yleishallinnon (asiakirjahallinto, hallintosääntö), tietohallinnon, työterveyshuollon ja muiden perustamistoimien osalta. Tukenasi toimii Kuntayhtymä Kympin hallitus, alueen viranhaltijoista nimetty valmistelutyöryhmä, projektijohtaja sekä jäsenkuntien asiantuntijat. Valmistelun tueksi voidaan hankkia myös ostopalveluita.

Hakijan kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Edellytämme kokemusta kunnallishallinnosta ja asiantuntija- ja palveluorganisaation johtamisesta sekä ymmärrystä TE-palveluiden järjestämisestä. Omaat erinomaiset yhteistyö- ja neuvottelutaidot sekä hyvät suulliset ja kirjalliset viestintä- ja raportointitaidot. Tehtävässä menestymisessä tarvitaan lisäksi joustavuutta, innovatiivisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja kriittistä ajattelukykyä. Alueellisen työllisyyden hoidon ekosysteemin ja talousalueen tuntemus sekä kielitaito on hakijalle eduksi. Työtehtävä edellyttää ajokorttia, valmiutta matkustaa alueen kuntiin ja valmiutta osallistua myös iltaisin järjestettäviin tilaisuuksiin.

Kauhavan kaupunki on aluksi valmistelujohtajan työnantaja. Kuntayhtymä Kympin yhtymähallitus päättää erikseen kuntayhtymän johtajan tehtävän väliaikaisesta ja myöhemmin vuoden 2024 aikana viran vakituisesta täytöstä avoimen haun perusteella. Tarkoitus on, että valmistelujohtaja toimii kuntayhtymän väliaikaisena johtajana.

Kuntayhtymän toiminta alkaa vuoden 2024 alusta. Kuntayhtymän kotipaikka on Kauhavan kaupunki ja ylin päättävä elin on yhtymäkokous. Kuntayhtymä Kympin palvelukseen siirtyy henkilöstöä liikkeenluovutuksen myötä noin 40 henkilötyövuotta vuoden 2025 alusta alkaen. Kuntayhtymän toiminta rahoitetaan jäsenkuntaosuuksina. Yksittäisen jäsenkunnan vuosittainen rahoitusosuus määräytyy jäsenkunnan TE-palveluihin saaman valtionosuusrahoituksen mukaisena.

Palkkaus ja muut palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti. Hakija voi myös esittää oman palkkatoivomuksensa. Tehtävään valitun on ennen sen vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakemus ja todistusjäljennökset pyydetään toimittamaan ensisijaisesti Kuntarekryn kautta 20.11.2023 klo 12:00 mennessä. Hakemus voidaan toimittaa myös postitse osoitteeseen Kauhavan kaupunki, Kirjaamo, Kauppatie 109, 62200 Kauhava.

Hakijoita haastatellaan maanantaina 27.11.2023 ja keskiviikkona 29.11.2023 erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja

http://www.kauhava.fi