Traktorien vetokisat palaavat Kuortaneelle

Kuortaneen Leppälänkylässä kävi loppukesäisin kuhina 1990-1997, kun kylän raitilla pidettiin traktoreiden vetokisoja. Nyt ahkera kylän väki on päättänyt herättää historiallisen tapahtuman uudelleen henkiin. Idea kisojen uudelleen järjestämisestä tuli kylälle muuttaneelta nuorelta mieheltä. Tänä kesänä traktorit kisaavat siis jälleen Leppälän maa- ja kotitalousseuran järjestämässä tapahtumassa 20 vuoden tauon jälkeen ja kisat järjestetään samassa mäessä kuin aikaisemmin.

Vetokisoissa ideana on saada traktorin perässä oleva painava kuorma vauhdilla mäen päälle. Maaliin päässeistä voittajan ratkaisee lopulta nopein aika. Traktorien ominaisuudet paljastuvat vasta kisapaikalla, joka mahdollistaa yllätysvoittoja. Myös kuljettajien taito on ratkaisevassa asemassa. Traktorit sarjoitetaan tehojen mukaan ja kärryjä on kolmea erikokoista. Traktoreita ei erikseen varustella vaan normaali vetokoukku ja liikennevakuutus riittää osallistumiseen.

Vetokisojen yhteydessä Leppälän kylässä järjestetään kunnon kyläjuhlat, Elofestivaalit, jossa on tapahtumaa kaikenikäisille. Päivällä on ohjelmaa lapsille Leppälän maamiesseurantalon pihassa ja sisällä on karaokekilpailu, johon voivat halukkaat ilmoittautua paikan päällä. Luvassa on myös markkinamyyjiä ja ruokaa. Illalla esiintyvät Maija Vilkkumaa, Cobra ja Elonkerjuu.

Perinteiset traktorien vetokisat lähtivät aikoinaan liikkeelle Leppälänkylässä. Joskus 90-luvulla vetokisat kuitenkin loppuivat. Nyt perinteestä on innostuttu uudelleen, kun paikalliset nuoret miehet alkoivat kyselemään, eikö kisoja voitaisi taas alkaa pitämään. Niinpä kisat päätettiin järjestää taas pitkän tauon jälkeen ja päivän nimeksi kehkeytyi Elofestarit. Veto

Tapahtuman järjestää yhdessä Leppälän maa- ja kotitalousseura, kunnan kulttuuritoimi sekä konehuoltopalvelu Lampi Oy.

Elofestarit 18.8. lauantaina Kuortaneen Leppälänkylässä
Portit aukeavat klo 13.00 ,markkinamyyjät paikalla
klo 14.00 ohjelmaa lapsille
klo 15.00 Traktorinvetokisat
klo 15.00 Karaoken laulukilpailu
Liput: Ennakkoon vetokisat+ilta 30 €, portilta 40 €. Pelkkä vetokisa 10 €. Lapset 5 € koko päivän. Iltaliput 20 €, portilta 30 €.

Ennakkoliput Lipputoimistosta