Tapio Korjuksen vuosikello pyörii liikunnan ja urheilun edistämistyön parissa

Ensimmäisessä kesäkasvo -juttusarjassa käydään tapaamassa Kuortaneen Urheiluopiston rehtoria, Tapio Korjusta. Liikunnan ja urheilun edistämistyö on Korjukselle sydämen asia ja myös valtaosa kesästä kuluu työn parissa. Lähestyvien Kuortane Gamesien tunnelmassa entisen keihäänheittäjän mieli elää yhä vahvasti urheilijoiden mukana.

Tapio Korjus

Kesäkuun ensimmäisen viikon koittaessa osa Urheiluopiston opiskelijoista on lähtenyt kesälomille. Jälleen päättäjäispäivänä joukko valmistuneita opiskelijoita suuntasi kukin omaan osoitteeseen liikunnan ja urheilun edistämistehtäviin. Urheiluopistolla ei voida kuitenkaan puhua lukuvuoden päättymisestä, vaan osa jatkaa opiskelujen tai harjoittelun myötä läpi kesän.

Varausten suhteen Urheiluopistolla eletään tavoitteiden yläpuolella, ja toimialan kysyntä on kova. Urheiluopistolla on hyvä maine maailmalla, ja joukossa on paljon kansainvälisiä urheilijoita.

– Käytännössä samanaikaisesti alkaa kesän toiminnat, jolloin talo täyttyy perheistä, erilaisista vapaa-ajan -ja hyvinvoinnin kursseista sekä maajoukkueleirityksistä. Meillä pystytään tarjoamaan olosuhteiden ja osaamisen puolesta erinomaiset puitteet niin kotimaisille kuin kansainvälisille asiakkaille, Korjus kertoo.

Sydän sykkii urheilusuorituksissa mukana

Korjuksen kesään kuuluvat perinteikkäät Kuortane Gamesit. Kilpailuihin saapuvat urheilijat pääsevät majoittumaan Kuortaneen Urheiluopiston rauhalliseen ja autenttiseen maisemaan luonnon keskelle. Ympäristö tarjoaa urheilijoille edellytykset keskittyä olennaiseen; valmistautumiseen, suoritukseen sekä siitä palautumiseen.

– Meillä on tarjota urheilijalle kaikki palvelut tarjolla aivan kisastadionin vieressä, Korjus sanoo.

Kuortane Gamesissa on mukana nimekkäitä kotimaisia ja kansainvälisiä urheilijoita. Korjuksen mukaan kilpailut ovat saavuttanut urheilijoiden keskuudessa maineen, jossa järjestäjän olosuhteet ovat joka kerta kunnossa. Tällöin urheilijat tiedostavat, että voivat yltää huipputuloksiin.

– Pitkä historia, hyvät olosuhteet, myönteinen ilmapiiri ja urheilijoiden huomioiminen sekä valmennuskeskuksen läheinen sijainti ovat yhdistelmä, jossa ovat edellytykset hyvälle kilpailulle, Korjus toteaa.

Kuortane Gamesissa on ajan saatossa nähty kovia suorituksia ja niitä on lupa odottaa tänäkin vuonna. Entistä keihäänheittäjää pitkä kaari edelleen sykähdyttää ja saa sykkeen nousemaan.

– Se joka nauttii urheilusta, sen tarjoamasta jännityksestä ja upeista suorituksista, tarjoaa Kuortane Games tätä kaikkea, Korjus summaa.

Rakkaus liikkeeseen on henkilökohtainen kokemus

Tapio Korjus on intohimoinen liikunnan ja urheilun harrastamisen puolesta puhuja. Olympiakomitean strategian lause “Rakkaus liikkeeseen” allekirjoitetaan vahvasti Korjuksen toimesta. Korjus näkee liikkumisen itseisarvona, joka on jokaiselle henkilökohtainen kokemus.

Lapsilla ja nuorilla esikuvien merkitys on vahva, ja Korjuksen mukaan huippu-urheilulla ja lasten harrastamisella on tutkitusti todistettu olevan selvä yhteys.

– Eihän kaikista tule huippu-urheilijoita, eikä pidäkään tulla. Mutta kipinän syttymistä liikkumiseen ja erilaisten lajikokeilujen pariin, sitä toivomme jokaiselle suomalaiselle – ihan kaikenikäisille, Korjus toteaa.

Kesä yhdistää vanhaa ja uutta

Jo parinkymmenen vuoden ajan Korjus on suunnannut golf viheriöille. Uusimpana kesäharrastusmuotona mukaan on tullut maastopyöräily. Sitten kun työkiireiltään ehtii, suuntaa Korjus perheineen suvun juurille, Kymenlaaksoon, joka on muodostunut uudelleen kesäpaikaksi. Muutama vuosi sitten rakentui mökki, josta on tullut koko perheen yhteinen ajanviettopaikka. Sinne on tarkoitus mennä juhannuksena.

Ja kun lajikokeiluista oli puhetta, niin kenties alle otetaan tyttären hommaama suplauta ja lähdetään kokemaan liikunnan riemua Haminan merimaisemiin.

Kuuntele Korjuksen sykähdyttävimmät muistot Kuortaneen yleisurheilukilpailuista kunnan Facebook -sivuilta.