Tapahtuma alkaa Pe 19.7.2024 Klo 11:00
Tapahtuma päättyy La 20.7.2024 Klo 15:00
Tapahtumapaikka: Kuortaneen Kuhinat
Tapahtuman järjestäjä: Kuortaneen Yrittäjät ry

Kirveenheittokisa

Kuhinoiden yksi perinteinen ohjelmanumero on Kuortaneen Yrittäjät ry:n kirveenheittokilpailu, jonka finaaliin Kuhinat on perinteisesti huipentunut. Alkukarsinnat ja finaali järjestetään Kuhinoiden yhteydessä. 

Koko kirveenheittoharrastus on alun perin lähtöisin Kanadasta, jossa sen kehittivät paikalliset metsurit. Kuortaneelle kirveenheitto saapui yli 20 vuotta sitten, kun idean isä Raimo Saari, innostui lajista eräällä asiakaskäynnillään Porvoossa.
– Siitä se ajatus sitten lähti ja ehdotin silloiselle yrittäjäyhdistyksen hallitukselle, että mitäpä jos tuotaisiin seuraaville kuhinoille kirveenheittoa. Kirveenheitosta tulikin erittäin suosittu ja osallistujia tulee ympäri maakuntaa, hän kertoo.

Kirveenheitossa kisataan kahdessa sarjassa: miehet ja naiset ja molemmista sarjoista palkitaan kolme parasta. Palkinnot saa selville tervahaudalla. 

Alkukarsinnat: (Alkukarsinnan ajat saattavat joustaa)
Perjantai 19.7. klo 11-18
Lauantaina 20.7. klo 10-15

Finaali lauantaina 20.7. klo 15.00

Säännöt
Kirvestä heitetään 6,1 metrin päästä maalitauluun. Tauluna käytetään pölkkyä, joka on halkaisijaltaan 50–70 cm ja paksuudeltaan 30–40 cm. Heittokirves on kahdella kädellä heitettävä tappara. Kaikki kilpailijat heittävät samalla kirveellä, eikä kisaan saa ottaa omaa kirvestä. Alkukarsinnoissa ja finaalissa on kolme heittoa. Yhteistulos ratkaisee.