Maaseuturahaston uuden kauden 2023-2027 rahoitushaut käynnistyvät Suomessa kuluvan vuoden aikana. Valtioneuvosto on hyväksynyt hanke- ja yritystukien asetukset ja näin ollen rahoituksen reunaehdot ovat tiedossa. Virallista tukien haun käynnistymistä joudutaan vielä kuitenkin valtakunnallisesti odottamaan.

Rahoitushakujen avautumista odotellessa on hyvä hetki valmistella tulevia hankkeita.  Leader Kuudestaan järjestää infotilaisuudet kauden 2023-2027 tukimuodoista ja rahoituslinjauksista kaikissa toimialueen kunnissa. Ennen ja jälkeen varsinaisen tilaisuuden on mahdollisuus keskustella kahvittelun lomassa omasta hankeideasta yhdistyksen henkilökunnan kanssa. Hankevalmistelun ohella Suomi.fi -valtuudet kannattaa hoitaa kuntoon hakemuksen jättämistä varten.

Myös alkavalla kaudella Leader-yritystukia voivat hakea sekä alkavat että toimivat yrittäjät. Uudella kaudella tukia voivat saada myös osa-aikaiset yrittäjät sekä maatilat. Hanketukien hakijana voivat toimia erilaiset yhteisöt, esimerkiksi yhdistykset, säätiöt, oppilaitokset ja kunnat.

Lisätietoa infotilaisuudesta ja tukimuodoista: https://kuudestaan.net/uusi-ohjelmakausi-alkaa-infotilaisuuksissa-kattava-tietopaketti-tukimuodoista-ja-mahdollisuuksista/

Tervetuloa mukaan kuulemaan uuden ohjelmakauden rahoitusmahdollisuuksista!