Takanen innostui teatterista

Leppälänkylän maamiesseurantalolla tuoksuu tuore lakka, kun talolla on alkamassa teatteriharjoitukset. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Lumikki ja seitsemän kääpiötä kesäteatterin näyttelijät pääsevät harjoittelemaan esitystä tulevalla näytöslavalla. Vain muutamaa päivää aiemmin, kevään aikana kokonaan uusittu teatterilava, on saanut pintaansa kiiltävän lakkapeitteen. Koko remontti on tehty aktiivisen Leppälänkylän kyläyhdistyksen kökkätyönä. Nyt en kuitenkaan ole paikalla kyläyhdistyksen enkä kökkätyön takia vaan teatteriharrastuksen ja näytelmässä esiintyvän Eemeli Takasen vuoksi.

Kuortanelainen 20-vuotias Takanen on urheilijanuorukainen, joka on pelannut jääkiekkoa, mutta siirtynyt fitness-urheilun pariin. Viime vuonna hän innostui myös teatteriharrastuksesta ja on mukana tämän kesän näytelmässä prinssin roolissa. Kipinä teatteriin on kuitenkin ollut jo kauemmin.

– Olen ollut kiinnostunut teatteritoiminnasta jo ala-asteelta ja tykkäsin osallistua näytelmiin. Yläasteellakin olin vielä mukana ilmaisutaidon ryhmissä, mutta en ikinä lähtenyt mukaan mihinkään harrastajateatteriryhmiin, Takanen kertoo

Lukioaikana ilmaisutaito ja teatteri jäivät koulussa vähemmälle ja Takanenkin keskittyi enemmän jääkiekkoon. Innostus teatteriin syttyi kuitenkin uudestaan viime vuonna. Kuortaneen urheiluopistolla liikuntaneuvojaksi opiskelevan Takasen luokkalta etsittiin nuoria näyttelijöitä Sata Suomen vuotta Kuortaneelta katsottuna näytelmään ja Takanen ilmoittautui mukaan.

– Ilmoittauduin johonkin pieneen sotilaan rooliin, mutta sitten tulikin muutos ja minulle ehdotettiin Eliaksen roolia, jossa oli myös vuorosanoja. Ohjaaja kuitenkin muutti vielä kertaalleen roolitusta ja minulle tuli Olavin rooli, jossa olikin jo huomattavasti enemmän opeteltavaa ja lavalla oltiin useassa kohtauksesta, Takanen innostuu.

Kuortaneella useimpien harrastukset keskittyvät urheiluun. Paikkakunnalta löytyy silti paljon muitakin harrastusmahdollisuuksia. Takanen on nuorempana ollut muun muassa 4H-toiminnassa ja partiossa. Lisääkin harrastusmahdollisuuksia tosin saisi Takasen mukaan olla.

– Ehkä kulttuuriharrastuksia saisi olla enemmän. Joku lasten näytelmäkerho tai vastaava, jossa olisi laulamista ja näyttelemistä olisi ainakin itseä kiinnostanut pienenä.

Personal trainerina opiskelun ohella toimiva Takanen haaveilee jo myös isommistakin teatterirooleista, mutta tulevaisuuden suunnitelmat on kuitenkin muulla alalla.

– Haaveena on, että minusta tulisi palomies. Tosin jos pääsen pelastusopistoon Kuopioon, niin yritän kyllä sieltä myös jonkun harrastajateatterin löytää.

Katso myös Takasen videohaastattelu: https://youtu.be/Y8-p0PtMPfc

Leppälän maamiesseurantalon udella esiintymislavalla nähdään tänä kesällä lastenteatteri Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Takanen näyttelee prinssin roolin ja Lumikkina nähdään Elli Kujansuu.

Kuortaneella teatteriharrastukseen pääsee mukaan Lakeudenportin kansalaisopiston kautta.
Kesäteatteritoimintaan voit tutustua tästä.