Reijo Lepistölle vuoden 2020 Kunnon Kuntalainen -tunnustus

Monipuolinen osaaja ja aktiivi Reijo Lepistö sai arvostusta tekemästään työstä vuoden 2020 Kunnon Kuntalainen -tunnustuksen myötä. Palkinto luovutettiin hänelle yhteistyössä Kuortaneen kunnan ja Kuortaneen Osuuspankin kanssa. Kuortaneen Kunnon Kuntalaisen tunnustusta on jaettu paikkakunnalla vuodesta 1982 saakka, ja täten Reijosta tuli 40. saaja palkinnolle.

Reijo Lepistö (kesk.) vastaanotti Kunnon Kuntalainen -tunnustuksen Kuortaneen Osuuspankin toimitusjohtajalta Suvi-Katariina Kangastieltä sekä liikuntasihteeri Tuomas Mikkolalta.

Kuortaneen kunnan sivistyslautakunta sai kuntalaisilta esityksiä sopivista henkilöistä, josta valituksi tuli Reijo Lepistö. Reijon ansioksi voitiin nähdä hänen pitkä ja laaja aktiivisuus eri ikäisten kuntalaisten liikuttamisessa pyöräilyn, maastopyöräilyn sekä lentopallon parissa niin tiedottajana kuin itse toiminnan järjestäjänäkin. Hän on ollu myös pitkäaikainen talkoolainen muun muassa Kuortaneen Juhannuskisoissa, polttopuuhuollossa eri laavuille sekä erilaisissa liikuntatapahtumissa. Etenkin Kuortaneen Ladun kautta Reijon työpanos on ollut iso kesäisin järjestettävässä Pyöräbongauksessa, joka aktivoi useita satoja innokkaita kiertämään kiinnostavia pyöräilykohteita kunnan sisällä. Lisäksi hänen maillaan järjestettävät suositut beach volley -illat ovat tärkeitä useille, ja laadukkaalle “mökkiareenalla” saatiin edelliskesänä maakunnan parasta pelihiekkaa. Reijon positiivisen asenne ja aktiivisuus liikuntaa kohtaan on saanut useita aikuisia liikkumaan porukalla.

Reijo Lepistölle tunnustuksen saaminen oli kokonaisuudessaan yllätys ja osaltaan jopa arvelutti, että oliko se todella ansaittu.
– Haluan kiittää kaikki minua ehdottaneita. Valintailmoituksen saannin jälkeen aloin oikein ajattelemaan asiaa. Pohdin, että kyllähän minä monessa paikassa olen mukana. Esimerkiksi nyt alkaa jo 24. vuosi lentopalloa meidän rannassa, mikä on pitkä aika. Keskimäärin siellä on ollut 10 pelaajaa ja kaikki tuntuu nauttivan siitä, hän toteaa urastaan.
Touhukkaalla miehellä riittää kysyntää Kuortaneen Ladun varapuheenjohtajana ja aktiivisena maastopyöräilyn edistäjänä yhdessä Mauno Sippolan kanssa, jossa järjestetään maastopyöräilyiltoja taas toukokuusta alkaen. Reijo on uransa aikana juossut myös 14 maratonia eri paikoissa. Lähiaikoina ohjelmassa on muun muassa lumikenkävaellus Anssin Laavulle, jonka reitti on jo metsään poljettu.
– Vaellusretkillä olen tavallisesti ollut niin sanotusti perässä kulkija, jotta varmista ettei ketään jää metsään. Se on ollut mun tehtävä pohjoisen reissuilla, Lepistö kertaa.

Kuortaneen Juhannuskisoista saadut opit ja urheilutietämys olivat tarpeen, kun Reijo Lepistö antoi katsojapalautetta Olympiastadionin kenttämestarille vuoden 2011 Suomi-Ruotsi-maaottelussa 400 m aitajuoksusta. Hänen mielestään yksi aita oli asetettu 30-40cm väärin, mikä myöhemmin todettiin myös oikeaksi huomioksi. Tästä kiitoksena hänelle myönnettiin liput seuraavan kesän yleisurheilun EM-kisoihin, millä ehkä myös vältettiin isompia murheita kisoille.

Kuortaneen kunta ja Kuortaneen Osuuspankki onnittelevat valinnan saanutta Reijo Lepistöä.

 

*******************

Kunnon kuntalainen – tunnustus

Pohjanmaan Liikunnan ja Urheilun (PLU) käynnistämä Kunnon Kuntalaisen valinta suoritetaan vuosittain Kuortaneen sivistyslautakunnan toimesta. Palkitsemisen tavoitteena on edistää kunto-, harraste- ja terveysliikunnan arvostusta sekä terveellisiä elämäntapoja. Kuortaneen kunnan liikuntatoimi on pyytänyt esityksiä Kunnon Kuntalaisista. Kyseisen tunnustuksen voi saada vain kerran, ja kuntalaisen tulee olla esimerkillinen toiminnassa kunto- ja terveysliikunnan sekä fyysisen kulttuurin alueella;

  • toimimalla aktiivisena kunto- ja terveysliikunnan tiedottajana.
  • toimimalla aktiivisena talkoolaisena.
  • harrastamalla itse esimerkillisen aktiivisesti kunto- ja terveysliikuntaa.
  • toimimalla aktiivisesti vetäjänä lapsille, nuorille tai aikuisille tarkoitetussa liikunnassa.
  • toimimalla muuten aktiivisesti paikkakunnan liikuntakulttuurin hyväksi.

 

Kuortaneen Kunnon Kuntalaiset -tunnustuksen saajat

2020 Reijo Lepistö
2019 Rauno Laitila
2018 Raimo Kallioniemi
2017 Tuula Keski-Heikkilä
2016 Jorma Liinamaa
2015 Jaakko Peltokangas
2014 Jorma Laitila
2013 Jorma Perkkiö
2012 Seppo Nevansuu
2011 Mikko J. Mäkinen
2010 Annu Ridanpää-Taittonen
2009 Heikki Kahra
2008 Ari Yli-Kaatiala
2007 Petri Stevander
2006 Jussi Taittonen
2005 Anna-Leena Pirhonen
2004 Eero Hautala
2003 Matti Yli-Nisula
2002 Esko Tuovila
2001 Kaija Ranta-Maunus
2000 Mauno Sippola
1999 Aarno Kivekäs
1998 Pekka Kangastie
1997 Niilo Kovaniemi
1996 Tiina P. Lassila
1995 Tapani Kesti
1994 Matti Yli-Isotalo
1993 Jarmo Hietakangas
1992 Heikki Savela
1991 Seppo Kallamäki
1990 Oiva Keski-Heikkilä
1989 Tapani Hakola
1988 Heli Mäkinen
1987 Harri Takaneva
1986 Helena Hyytiäinen
1985 Pertti Peltokangas
1984 Erkki Takalampi
1983 Jaska Vierre
1982 Jalmari Rantanen