Pentti Turusesta Kunnon Kuurtanelaanen

Terwaviikko 2022 päättyi perinteisesti Kuurtanes-päivän juhlaan, jossa julkistettiin myös Kunnon Kuurtanelaanen mitalin ja tittelin saaja.
Kunnon Kurtanelaanen mitali myönnetään ansiokkaasta työstä kunnan hyväksi ja valinna  saajalla on oikeus käyttää Kunnon Kuurtanelaanen titteliä.

Järjestyksessään 45 Kunnon Kuurtanelaanen vuonna 2022 on Kuortaneen pitkäaikainen kunnanjohtaja Pentti Turunen.
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Annu Ridanpää-Taittonen perusteli valintaa seuraavasti:
“Turunen on toiminut aktiivisesti kuntamme kehittävän johtajana. Kuntatalouden asiantuntijana hän on luotsannut Kuortanetta niin, että olemme pystyneet turvaamaan asukkaille hyvät peruspalvelut. Yhteistyössä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa hän on vienyt kuntaa sekä opistoa koko Suomen tietoisuuteen.”

20 vuotta Kuortaneen kuntaa johtanut Pentti Turunen muisteli kiitospuheessaan vuosien saatossa tapahtunutta kunnan kehittymistä.
“Parin kymmenen vuoden aikana kunta on rakentanut uuden päiväkodin, Kortesmäkeen ryhmäkodin, toteuttanut Lukoion parannus ja laajennushankkeen sekä rakentanut uuden alakoulun.Kunta on myös laajentanut omistamiaan teollisuustiloja sekä ostanut ja saneerannut entisen kauppakeskuksen liiketiloiksi. Kunta on tehnyt paljon yhteistyötä Urheiluopiston kanssa liikunnan ja urheilun edelleen vahvistamiseksi ja opistokonserni työllistääkin nykyään 150 henkilötyövuoden verran.”

Kunnon Kuurtanelaanen on valittu vuodesta 1980 saakka joka vuosi, pois lukien vuosi 2020, jolloin mitali jäi jakamatta koronan takia.

Sekä Ridanpää-Taittosen että Turusen puheet ovat katsottavissa kokonaisuudessaan kunnan YouTube-kanavalta: https://youtu.be/WmmizEMQef4