Palvelutyöntekijä on kunnantalon sydän

Päiväkahvitarjoilut näyttävät jälleen herkulliselta. On tuoretta patonkia, leikkeleitä, vihanneksia ja valmiiksi pilkottuja hedelmiä. Ei, kyse ei ole minkään ravintolan tarjoiluista vaan Kuortaneen kunnantalon työntekijöiden normaalista päiväkahvista. Työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään huolta kunnollisilla eväillä palvelutyöntekijän toimesta.

Kaksi ja puoli vuotta sitten, kun Helena Mäkelä aloitti Kuortaneen kunnan palvelutyöntekijänä, työntekijät söivät ruokatunnilla eväitä tai kävivät muualla ruokailemassa. Kahvitunnilla oli tarjolla kahvia ja ehkä pullaa. Tänä päivänä keskuskeittiöstä toimitetaan ruuan tilanneille lounas joka arkipäivä kunnantalolle ja sen lisäksi palvelutyöntekijä hoitaa aamu- ja iltapäiväkahvin, joka sisältää myös suolaista ja hedelmiä.
– Ei tällaisia tarjoiluja muualla juuri ole. Pienellä rahalla saa kuitenkin paljon aikaan hyvällä organisoinnilla. Me paistamme sämpylät ja croisantit täällä itse ja tarjoilemme hedelmät pienemmissä paloissa. Hävikkiä ei juuri tule, kertoo Mäkelä.
– Minulta pyydettiin heti täällä aloittaessa, josko voisin hoitaa myös työntekijöiden ruokailuja. Tänä aikana, kun olen täällä työskennellyt, on huomattu, että ihmisten työtehokkuudesta ja hyvinvoinnista pidetään hyvä huoli, kun taataan heidän päivän energian saantinsa, Mäkelä jatkaa.

Palvelutyöntekijän työnkuvaan kuuluu lounaan ja kahvitaukojen ohella muun muassa kunnantalon siivous, pyykkihuoltoa ja erilaisten kokousten järjestämistä. Palvelutyöntekijä huolehtii, että niin kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen kuin erilaisten talon sisäisten ja ulkoisten kokousten tilat ja tarjoilut ovat kunnossa.

– Tarjoilut pyritään toteuttamaan kokouksiinkin edullisesti ja aina asiakkaan toiveen mukaan. Tämä halutaan nähdä hyvänä palveluna kokousväelle, Mäkelä sanoo.

Palvelutyöntekijän vetovastuu siirtyi 1.2.2018 Helena Mäkelältä (vas.) Heli Ukkolalle.

Mäkelän jäätyä eläkkeelle 31.1.2018, hänen työtään jatkaa Heli Ukkonen. Ukkonen toivoo pystyvänsä jatkamaan Mäkelän viitoittamalla tiellä ja kehittävänsä toimintaa edelleen.
-Isot saappaat täytyy kyllä täyttää, Helena oli niin monitoiminainen. Helena on antanut kuitenkin hyvän perehdytyksen ja omia ideoitakin on jo palvelun kehittämiseksi, Ukkonen toteaa.

Kunnantalon kokoustarjoiluja voi jatkossakin tiedustella numerosta 040 485 3598.


Viimeisen työpäivän kunniaksi kunnan työntekijät halusivat tarjoilla lähtökahvit komeasti 1.2.2018 eläkkeelle siirtyneelle Mäkelälle. Mäkelä sai nauttia hovimestarin ja tarjoilijoiden palvelusta iltapäiväkahvilla.