Palloiluhalli vain osa liikuntainvestoinneissa

Kuortaneen uuden palloiluhallin kohoaminen etenee suunnitellusti. Tällä hetkellä pystytetään hallin massiivista teräsrunkoa, joka takaa, että rakenteet kestävät kaikissa olosuhteissa. Nyt rakentuva palloiluhalli on ainutlaatuinen koko Suomessa. 125 metriä pitkään, 75 metriä leveään ja yli 9000 neliötä kattavaan halliin mahtuu täysmittainen jalkapallo- / pesäpallokenttä, jonka lisäksi hallissa on erillinen harjoittelualue.
– Tunnin vuorolla pääsee hallissa puolituntia ennen vuoron alkua tekniikka-alueella ja lisäksi vielä puoleksi tunniksi vuoron jälkeen, kertoo Kuortaneen Urheiluopiston toimitusjohtaja Jussi Töyrylä hallin tulevasta vuorokäytännöstä.

Palloiluhalli on kuitenkin vain yksi osa Kuortaneen kunnan ja urheiluopiston tulevaisuuden liikuntainvestointeja, joilla on haluttu vastata laajenevaan kysyntään. Tulevina vuosina alkaa niin lukion laajennus kuin telinevoimisteluhallin rakentaminen. Kasvu vaatii myös uusia majoitustiloja.
– Lukio laajenee kolmella opetustilalla ja jakelukeittiötä laajennetaan. Kokonaisuudessaan puhutaan 8-9 miljoonan euron investoinneist liikuntaan lähivuosina, sanoo Kuortaneen kunnanjohtaja Pentti Turunen.
– Kasvu vaatii ilman muuta myös majoituskapasiteetin laajennusta. Tänä vuonna rakennettiin Kostintupa ja vuonna 2020 on tarkoitus valmistua uusi hotellirakennus, jatkaa Töyrylä.

Urheiluopiston alueen lähivuosien investoinnit

Palloiluhallin on tarkoitus olla käyttövalmis alkuvuodesta 2019. Ensimmäiset turnaukset halliin on varattu jo maaliskuulle.

Palloiluhallin rakentamisesta vastaavat tahot:

Tilaaja: Kuortaneen kunta
Loppukäyttäjä: Kuortaneen Urheiluopistosäätiö
Rakennuttajakonsultti: Soilcon Oy
Pääurakoitsija KVR: Kreate Oy
Teräsrunko: Trutec Oy

Maaperätutkimus ja projektinjohto Soilcon Oy

Kreaten palveluksessa olevat suunnittelijat:
Arkkitehtisuunnittelu (ARK) Insinööritoimisto Timo Renko Oy
Rakenne- ja pääsuunnittelu (RAK) WAY Structural Technology Oy
Teräsrakennesuunnittelu Trutec Oy
Sähkösuunnittelu (S) Insinööritoimisto TamPlan Oy
LVIA Kreate Oy

Rakennuttajat ja urakoitsijat yhteiskuvassa palloiluhallin teräsrungon edessä 21.9.2018