Päiväkoti Kuperkeikan 10-vuotistapahtuma veti väkeä

Kesäkuu pyörähti käyntiin juhlan merkeissä, kun päiväkoti Kuperkeikka vietti 10-vuotisjuhliaan näyttävästi päiväkodin pihapiirissä. Valmistelut oli aloitettu hyvissä ajoin ja pienokaisten päiväunien aikaan alkoi pihalla kova tohina, että kaikki saatiin paikoilleen.

Kuperkeikka on valmistunut vuonna 2013 ja se sijaitsee keskeisellä paikalla Kuortaneen keskustassa. Päiväkodin pihapiiri tarjoaa lapsille isot ja mieluisat tilat erilaisiin leikkeihin. Kuperkeikassa on neljä eri-ikäisten lasten ryhmää, joista yksi toimii myös vuorohoitopaikkana lapsille, joilla on hoidon tarvetta myös iltaisin tai öisin. Lisäksi Kuperkeikan satelliittiryhmä Leppis sijaitsee Leppälänkylässä.

Varhaiskasvatuspäällikkö Merja Ahola kertoo, että ryhmiä on ollut alun perin kolme, mutta kysynnän kasvaessa haluttiin reagoida nopeasti ja näin saatiin neljäs ryhmä syksyllä 2022. Kunnassa on myös kolme ryhmäperhepäivähoitopaikkaa Kortesmäessä, Mäyryssä ja Ylijoella. Lisäksi kunta tarjoaa koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa sekä kokopäiväistä koululaisten kesähoitoa.

-Varhaiskasvatuksen arvot, yhteisöllisyys, kunnioitus ja turvallisuus, olivat läsnä tässäkin päivässä. Lasten viihtymiseen pyritään panostamaan joka päivä, ihana nähdä, että juhlapäivänäkin siinä onnistuimme, kommentoi Ahola.

Suomen sää ei pettänyt juhlijoita tälläkään kerralla ja tarjosi juhlavieraille lähes kaikki neljä vuodenaikaa samalla kertaa. Tunnelma nousi nopeasti eikä pienet sadekuurot haitanneet juhlijoita. Auringon lämmössä nautittiin jäätelöä ja pienessä tuiskussa maistui kuuma makkara, popcornit ja päivän ehdoton hitti, hattara, jota jonotettiin parhaimmillaan peräti kolmesti!

Poppilan Hätävara viihdytti juhlaväkeä ja vaihtelevat sääolosuhteet saivat aikuistenkin jalan nousemaan tanssin tahdissa. Isot ja pienet viihtyivät paikalla loppuun asti ja iloiset juhlijat saivat vielä kotiin viemiseksi ilmapallot.