Osallistuvan budjetin 10000€ pururatoihin

Kuortaneella ensimmäistä kertaa järjestetyn osallistuvan budjetin määrärahat on äänestetty käytettäväksi tänä vuonna kunnan pururatoihin.
Äänestyksessä annettiin yhteensä 433 ääntä, joista pururatojen kunnostus sai 39,4% äänistä (156 ääntä).

Osallistuvassa budjetissa kuntalaiset saivat ensin ehdottaa vapaasti kohteita, joihin budjettiin varatut 10 000 euroa tulisi käyttää. Näistä ehdotuksista toimialat valitsivat toteuttamiskelposimmat kohteet äänestykseen. Lopulliseen äänestykseen valikoitui tällä kertaa viisi kohdetta, joista voittajaksi selvityi pururatojen kunnostus budjettiin varatulla rahasummalla.
Suunnittelutyö rahojen käytöstä parhaalla mahdollisella tavalla siirtyy nyt teknisen toimen ja liikuntatoimen pöydälle. Työ saatetaan valmiiksi tämän vuoden aikana.

Äänestystulos

  1. Pururatojen kunnostus, 156 ääntä, 39,4%
  2. Istutukset, jouluvat ja penkit, 99 ääntä, 25,0%
  3. Konsertti, 92 ääntä, 23,2%
  4. Koirapuisto, 53 ääntä, 13,4%
  5. Viisi tanssi-iltaa, 33 ääntä, 8,3%

Osallistuvaa budjettia tullaan jatkamaan myös tulevina vuosina. Kohteiden valintaa ja äänestämistä kehitetään ensimmäisestä kerrasta entistä paremmaksi. Tavoitteena on, että kohteita voisi olla useampia ja äänestyksessä kuntalaisen olisi mahdollista valita yhden sijaan useampi ehdotus siten, että osallistuvan budjetin määrä täyttyy. Kohteet myös määritellään tällöin entistä tarkemmin.
Uudesta osallistuvan budjetin aikataulusta ja sisällöstä tiedotetaan kunnan kanavilla kevään aikana.

Osallistuvan budjetin äänestyksen yhteydessä olleen arvonnan voittajat on arvottu ja heihin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.