Mona Nappari siirsi yritystoimintansa Kuortaneelle

 

Noin kaksi vuotta sitten Mona Nappari aloitti yritystoimintansa Kuortaneen Mäyryssä jossa hän tarjoaa koirien trimmauspalvelua ja erilaisia koulutuksia. Napparin aito kiinnostus työhönsä näkyy myös monipuolisena koulutustaustana. Merkonomin tutkinnon lisäksi Nappari on opiskellut trimmaajan-, eläintenhoitajan, – sekä viimeisimpänä eläintenkouluttajan ammattitutkinnon.

-Tavoitteenani on kouluttautua mahdollisimman monipuolisesti, jotta voisin tarjota kattavasti erilaisia koulutuksia ja palveluita erilaisissa tilanteissa oleville koirakoille.

Intohimo koirien koulutukseen on syntynyt jo varhain, kun perheeseen muutti Napparin ensimmäinen oma koira brasilianterrieri Bona hänen ollessa 12-vuotias. Lapsuudenkodissa oli myös saksanpaimenkoiria sekä erilaisia metsästyskoiria ja 17-vuotiaana hankittu belgianpaimenkoira Alfa.

Vuosi 2021 toi isoja muutoksia, kun Napparin Bona-koira lähti viimeiselle matkalleen ja samaan aikaan suomenhevostamma myytiin uuteen kotiin. Kuortane tarjosi uudelle yrittäjälle hyvän sijainnin ja pohjan lähteä rakentamaan uutta yritystoimintaa niinpä Napparin auton etuvalot kääntyivät kohti Kuortanetta. Uusien tilojen myötä on palvelujen lisäksi ollut mahdollista ottaa myös erilaisia turkinhoitoon ja koulutukseen liittyviä tuotteita myyntiin. Alun perin juuri belgianpaimenkoira Alfa sai yrittäjän siirtämään yritystoimintansa Soinista Kuortaneelle.

-Pentuiästä alkaen kuljin Alfan kanssa treeneissä Kuortaneella ja ajan myötä tuli sellainen tunne, että täällähän olisi kiva asua ja sijainti yritystoiminnallekin vaikutti hyvälle.

Nappari kouluttaa monipuolisesti hyvin erilaisissa tilanteissa olevia koirakoita. Tavoitteena on aina, että koiran ja omistajan suhde kehittyisi ja vahvistuisi koulutuksen myötä. Suosituimpia kursseja on olleet erilaiset kurssit, jossa opetellaan tavallista koira-arkea helpottavia asioita kuten esimerkiksi lenkillä erilaiset ohitustilanteet, jossa koira ei malta pysyä rauhallisena.

Nappari pyrkii tarjoamaan kursseja ja luentoja joihin osallistuminen olisi asiakkaalle mahdollisimman matalalla kynnyksellä, jotta kukaan ei jättäisi osallistumatta sen takia että pelkää esimerkiksi oman koiran reaktioita.

-Koulutuksia järjestetään yksityistunneilla tai erilaisissa pienryhmissä, jokaiselle räätälöidään omaan tilanteeseen sopiva koulutuspaketti.

Napparin uusi pentu Dino, tulee tulevaisuudessa toimimaan apuna erilaisissa koulutustilanteissa ja siksi pienen ja energisen brasilianterrierin koulutus onkin ollut jo heti alusta asti hyvin johdonmukaista.

Turkinhoidossa ja eläinten koulutusasioissa Nappari toivoo, että asiakkaat varaisivat ajoissa ajan lemmikilleen, jotta saisivat asiakkaan ja yrittäjän aikatauluihin sopivan ajan koska seuraavat vapaat ajat menevät helposti 1-2kk päähän. Asiakkaita Mäyryn vanhalla koululla on riittänyt ja osa asiakkaista matkustaa jopa satoja kilometrejä saadakseen lemmikkinsä Napparin osaaviin käsiin. Pidempien matkojen päästä tulleille asiakkaille jää mukavasti aikaa tutustua Kuortaneen palveluihin ja kohteisiin tai rentoutua itse vaikkapa jalkahoidossa, sillä aikaa, kun nelijalkainen ystävä on turkinhoidossa tai koulutuksessa.

Tmi Mona Nappari – Hyvinvointi- & koulutuspalvelut eläintä kuunnellen