Meidän hyvä fiilis – kilpailun voittajat palkittu

Kuortaneen kouluille järjestetyn Meidän hyvä fiilis -kilpailun voittajat palkittiin 15.5. pidetyssä tilaisuudessa kunnan valtuustosalissa.

Alakoulusarjan voittajaksi palkintoraati valitsi tiukan harkinnan päätteeksi Ylijoen koulun 5-6. luokan tekemän musiikkivideon. Videon lisäksi oppilaat olivat kirjoittaneet saatekirjeen, jossa kerrottiin tuotoksen tekoprosessista.

Raadin mielestä videolta välittyi tunnelma, se että luokalla on ollut hauskaa sitä tehdessään. Lisäksi musiikkivideolta välittyi kiva tarina ja esimerkkitilanteet aidosta elämästä. Saatekirjeessä kerrottiin ja palkintoraadille välittyi teoksen myötä se, että musiikkivideon eteen oli tehty kovasti työtä ja se oli iso yhteinen projekti, suorastaan voimannäyte Ylijoen 5-6 luokkalaisilta.

Videon näet tästä: https://youtu.be/KlHIgPnrGqs

Yläkoulu voittajaksi palkintoraati valitsi 8b luokan teoksen, jossa kuvattiin jalkapallokentän pohjalla luokan olevan samalla puolella.
Raadin mielestä työstä välittyi hienosti se, miten jokainen luokan yksilö saa olla oma itsensä ja silti kaikki ovat samalla puolella. Työn idea oli loistava ja jokainen luokkaan kuuluva oli antanut oman panoksensa.

Luokat osallistuivat kilpailuun tekemällä yhdessä tuotoksen joka kuvaa, miltä näyttää tai kuulostaa luokan hyvä fiilis ja me-henki. Tuotos sai olla esim. video, runo, juliste, kirjoitus, tarina yms. Kilpailun tarkoituksena oli nostattaa hyvää fiilistä ja yhdessä tekemistä luokissa.

Kilpailu oli osa vuonna 2015 alkanutta Kukaan ei ole Nolla -kampanjaa, jolla pyritään puuttumaan koulukiusaamiseen ja vahvistamaan koululaisten yhdessä tekemistä. Kilpailun voittajat palkittiin 750€ palkinnolla, joka käytetään kilpailun voittaneiden luokkien ryhmähengen vahvistamiseen.

Palkintosumman kilpailuun lahjoitti Kutepa Group.