Kuortaneen urheilulukioon toinen lentopallolinja

Kuortaneen urheilulukiossa starttaa ensi syksynä uusi lentopallolinja. Linja on suunnattu tavoitteellisille nuorille, jotka eivät ole mahtuneet lentopalloliiton valmennuskeskuksen kautta urheilulukion lentopallolinjalle. Lentopalloliiton poikien valtakunnallinen valmennuskeskus on toiminut Kuortaneen Urheiluopistolla jo vuodesta 2000 ja tyttöjen valmennuskeskuksena Kuortane on toiminut elokuusta 2012.

Uusi lentopallolinja satsaa nuorten lentopalloilijoiden henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittämiseen niin taidollisesti, henkisesti kuin fyysisestikin. Jokaisen urheilijan kanssa tehdään henkilökohtainen tavoitteenasettelu, jonka pohjalta harjoittelu suunnitellaan. Pelaaminen tapahtuu seuroissa ja vastuuvalmentaja auttaa jokaista löytämään sopivan seurajoukkueen, jossa nuori voi kehittyä.

Haku uudelle linjalle tapahtuu kevään yhteishaussa, mutta linjalle voi hakea vaikka olisi lukion jo aloittanutkin. Lisäksi harjoitusryhmään voi hakea Kuortaneen liikuntapainotteinen yläasteen urheiluluokalla 9. luokan aloittava.

Uuden linja vastuuvalmentajan toimii Pertti Honkanen, jolla on 41 vuoden kokemus nuorten valmentamisesta ja kasvattamisesta urheilijaksi. Honkanen on toiminut 27 vuotta maajoukkuevalmentajana (miehet, pojat, tytöt) ja hänellä on 670 maaottelun kokemus valmentajana. Lentopalloliiton valmennuskeskusvalmentajana hän on toiminut 17 vuotta, josta kuusi vuotta valmennuspäällikkönä.

”Tarve tällaiselle rinnakkaiselle lentopallolinjalle on ilmeinen. Lentopalloliiton valmennuskeskukseen pääsee vain murto-osa halukkaista ja ulkopuolelle olevat jäävät kehityksessä jälkeen. Tällä linjalle pystymme takaamaan loistavat harjoitteluajat ja laadun, joka mahdollistaa kehittymisen portaat muillekin. Tämä niin sanottu kakkoslinja sopii pelaajapolkuun erittäin hyvin panostaessamme yksilöiden henkilökohtaiseen kehittymiseen.”, kertoo Pertti Honkanen.

”Hienoa, että nyt on valittavana kaksi tasoryhmää, joissa valmennetaan menestymään niin lentopallossa kuin luomaan pohjaa ja parantamaan mahdollisuuksia päästä haluamalleen lukion jälkeiselle opiskelu-uralle”, jatkaa lukion rehtori Juha Virtanen.

Lisätietoa linjasta: https://kuortane.fi/opetus-ja-koulutus/lukio/urheilulukio/lentopallolinja2/