Kuortaneen perinteinen Helatorstain kuntopyöräilypäivä oli jälleen to 26.5.2022.

Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin omatoimitapahtuman sijasta normaalina yleisötapahtumana yhteisine palvelu- ja mehupisteineen. Tapahtumapäivä vietettiin hyvinkin sateisissa merkeissä, minkä vuoksi tapahtuman osallistumisaikaa jatkettiin sunnuntai-iltaan saakka. Sää jatkui melko sateisena myös melkein koko viikonlopun. Sateisesta säästä huolimatta osallistujat olivat lähteneet yllättävän hyvin liikkeelle.

Helatorstaina klo 11.00 Kuortaneen Osuuspankin edustalta starttasi Kuortaneen Ladun vetämä maastopyöräretki. Lisäksi kunnan nettisivuilla sekä jokaisella palvelu- ja mehupisteellä oli tarjolla suunnistusjaoston valmistelemat valokuvasuunnistusradat, jotka menivät sekä järven ympäri että Kortesmäessä. Radat ovat edelleen paikoillaan, ja suunnistuskarttoja saa joko kunnan nettisivuilta Helatorstain pyöräilypäivän tapahtumasivulta tai paperisena versiona kunnantalolta ja kirjastosta. Radat ovat paikoillaan Kuhinoihin asti.

Kokonaisuudessaan päivän aikana osanottajakortin palauttaneita oli 120 henkilöä. Osallistujien yhteenlaskettu kilometrimäärä oli 2273 km, mikä tekee jokaista osallistujaa kohden noin 19 kilometriä. Suosituin reitti lienee ollut perinteeksi käynyt Kuortaneenjärven ympäryslenkki. Useat jaksoivat pyöräillä pidemmänkin matkan ja helatorstain TOP3 pyöräilymatkassa olivat Hannu Hautaniemi 110 km, Salme Uusi-Pohjola 48 km sekä peräti yhdeksän henkilöä olivat pyöräilleet 40 km.

Osanottonsa pystyi myös tänä vuonna ilmoittamaan eri tavoin, joko paperilipukkeella tai sähköisesti. Osanottajakortin palauttaneiden kesken arvottiin muutamia palkintoja, joista pääpalkinto oli Kuortaneen Osuuspankin lahjoittama polkupyörä, joka meni tänä vuonna Taisto Möykkymäelle. Alla tarkemmin arvontavoittajat.

Arvonnassa voittaneet:

1. Jopo-polkupyörä (arvo 400€) – Taisto Möykkymäki

2. Kuortane Games 2020 2 hlön lippupaketti – Ella Myllymäki

3. Lehtilahjakortti – Sirpa Luukko

4. Keilailulahjakortti – Merja Ahola

5. 2 x kesähattu – Esa Rintala

6. 2 x kesähattu – Seppo Partanen

7. Lippis – Viivi Kivimäki

8. Lippis – Salme Uusi-Pohjola

Palkinnot voi noutaa kunnantalon infopisteeltä sen aukioloaikojen puitteissa. Onnea kaikille voittajille!

Kuvassa Jopo-pyörän tämänvuotinen voittaja Taisto Möykkymäki, joka on osallistunut monena vuonna pyöräilypäivään. Voitto oli mieluisa yllätys innokkaalle pyöräilijälle.