Kuortaneen Kunto 100 vuotta

Maineikas urheiluseura Kuortaneen Kunto täyttää vuonna 2021 kunnioitettavat sata vuotta. Vaikka juhlavuoteen onkin vielä vuosi aikaa, niin ainakaan kunnantalolla työ juhlavuoden osalta ei ole jäänyt huomaamatta. Lähes joka arkiaamu Pertti Peltokangas saapuu kunnantalolta löytyneeseen toimistoon kokoamaan yhteen tietoa juhlavuotta varten suunniteltua KuKun historiakirjaa varten.

– Idea tästä KuKun historiasta lähti painimiehiltä ja suunnistajilta jo viime talvena ja syksyllä projektiin saatiin sitten kunnolla vauhtia. Kirjan kirjoittajaksi löytyi eläkkeellä oleva historianopettaja, liikuntaneuvos Lauri Järvinen, joka on kirjoittanut useita urheiluseurojen historiateoksia, kertoo Peltokangas.

Peltokangas itse tunnetaan Kuortaneella pitkän linjan urheiluvaikuttajana. Kukun puheenjohtajana hän toimi 70-luvun lopussa. Hän seuraa edelleen aktiivisesti urheilumaailman tapahtumia ja KuKun toimintaa, johon hän on sanavalmiina aina valmis kertomaan omat näkemyksensä. Kiinnostus urheiluun sai alkunsa jo 50-luvulla.
– Nuorena vietin joka kesäsunnuntait urheilukentällä, jonne veljen kanssa mentiin isän pyörän kyydissä. Jossain vaiheessa tajusin, että itsestäni ei ole urheilijaksi, mutta kiinnostus urheiluun on näkynyt läpi elämän rakkaana harrastuksena, Peltokangas muistelee.

Kerro muistosi KuKusta

Tällä hetkellä Peltokankaalla on edessään iso työmaa. Tarkoituksena on kerätä hiljaista tietoa KuKun historiasta. Tähän hän toivookin apua kaikilta KuKun historiasta tietäviltä.
– KuKun historiaa kyllä löytyy lehtileikkeistä ja arkistoista, mutta haluaisimme kuulla ihmisten tarinoita urheiluseuran takaa. Niitä tarinoita, joita ei lehtileikkeisiin koskaan ole päässyt.

Tarinoita KuKusta voi Peltokankaalle käydä kertomassa arkiaamupäivisin Kuortaneen kunnantalolla, soittamalla 0501565 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen: peltokangaspertti@gmail.com

Kuortaneen Kunnon historiikki julkaistaan loppuvuodesta 2021, jolloin järjestetän myös isompi juhlatilaisuus. Juhlavuosi on tarkoitus olla esillä muutenkin koko ensi vuoden.

Tiesitkö:
Kuortaneen Kunto (KuKu) perustettu vuonna 1921
Seuran alla toimii nykyään ampuma-, jääkiekko-, nyrkkeily-, paini-, pesäpallo-, salibandy- ja yleisurheilujaostot sekä yhteinen suunnistus-hiihtojaosto.
Aiemmin seuraan ovat kuuluneet myös ampumahiihto-, tennis-, jalkapallo- sekä poikaurheilu/nuorisojaostot. Lisäksi seuran väreissä on kilpailtu nopeuslaskussa ja triathlonissa.

Kuva Pertti Peltokankaasta
Peltokankaan tiedonkeruuseen kuuluu muun muassa puhelinhaastattelujen tekeminen kunnantalon toimistossa.