Kuortaneen kunta muisti Krista Pärmäkoskea

Pärmäkosken Etelä-Korean Pyeongchangissa saavuttamat hopea- ja kaksi pronssimitalia.

Kuortaneen kunta muisti kolme olympiamitalia keväällä saavuttanutta Krista Pärmäkoskea stipendillä eilen järjestetyssä pienimuotoisessa tilaisuudessa. Kuortaneella asuvalle huippu-urheilijalle tulee matkapäiviä 250 vuodessa. Siksi kotona olemisesta nauttii sitäkin enemmän.
– Monet kysyy, että mihin lähden lomalle, niin vastaan, että lähden kotiin. Se on paras paikka viettää lomaa. Sama arki tosin jatkuu kotona kuin leireilläkin, eli sitä harjoitellaan pari kertaa päivässsä, mutta tietyllä tavalla sitä lepäilee ja makailee sohvalla. Omakotitaloasujalla on myös kiva kun pääsee tekemään vähän kotihommia, ettei ajatus ole koko ajan urheilussa, kertoo Pärmäkoski.

Pärmäkoski vastaanotti kunnan stipendin kunnanhallituksen puheenjohtaja Annu Ridanpää-Taittoselta.

Urheiljan näkökulmasta Pärmäkoski pitää Kuortanetta hyvänä paikkana etenkin Urheiluopiston takia. Toisaalta hän nauttii pienemmän paikan rauhallisemmasta ympäristöstä, kun hälyä on ympärillä jatkuvasti ammatin puolesta. Kuortaneen pienen muistamisen Pärmäkoski otti myös ilolla vastaa.
– Totta kai se tuntuu hyvältä että muistetaan. Tänne on kuitenkin aina kiva tulla, kun täällä on koti ja täällä on itselle hyvät harjoitteluympäristöt.

Pärmäkosken tämän kauden ensimmäinen maailmancup startti siintää vajaan kolmen viikon päässä. Ensi keväänä käydään myös hiihdon maailmanmestaruuskilpailut Itävallan Seefeldissä. Pärmäkoski kertoo olevansa enemmän odottavissa kuin jännittävissä tunnelmissa.
– Uskon, että olen ihan hyvässä kunnossa. Toki kaikki muutkin on harjoitellut sen vuoden enemmän eikä voi vaikuttaa muiden kuntoon, mutta olen luottavaisin mielin, että olen pystynyt tekemään kaikki niin kuin on suunniteltu. Olen ihan luottavaisin mielin, että ensi talvesta tulee kanssa ihan hyvä.