Kuortaneen Kuhinat, taianomaista markkinahumua

Mitä olisi Kuortaneen kesä ilman Kuhinoiden markkinahumua? Tänä vuonna 19.–20.7. järjestettävät Kuhinat tuovat jälleen Keskustien ja Kuurnan ympäristön täyteen elämää markkinamyyjien ja monipuolisen ohjelman toimesta.

Kuhinalavalla nähdään tänäkin kesänä monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille musiikista esityksiin ja henkilöhaastatteluihin. Yksi Kuhinalavan esiintyjä tänä vuonna on taikuri Markku Anttila, joka on esiintynyt taikurina jo yli 35 vuotta.
Minähän olen tällainen viihteen ja taiteen sekatyömies joka tekee taikatemppuja, soittaa viulua ja opettaa sitä, säveltää kevyttämusiikkia, tekee musiikki sovituksia isoille orkestereille jne..  Taikaesityksiä on takana jo yli 3000 eikä yhtään kyllästytä. Kuitenkin jotain esityksissä on kohdallaan kun on saanut niin kauan esiintyä.”, Anttila kertoo itsestään.

Anttila esiintyy Kuhinoilla lauantaina 20.7. kahdesti. Rutinoituneena esiintyjän Anttilan taikaesitys on suunnattu ihan kaikenikäisille. Temput eivät ole mitään ”vedä mikä tahansa kortti” -temppuja vaam ne ovat hyvin joka puolelle näkyviä temppuja.

”Esitykset ovat kunnon vuorovaikutteisia esityskokonaisuuksia, joissa on huumoria  ja taikaa. Taikalinnut  ilmestyvät ja häviävät, ja avustajat pääsevät mukaan näyttämölle.”, Anttila sanoo.

Markkinamyyjät palaavat Kuhinoille yhä uudestaan

Kuhinoilla on vuosittain monipuolinen tarjonta torimyyjien tuotteita. Monet myyjät ja tuotteet ovat myös tuttu näky markkinoilla jo vuosien takaa. Yksi jo toistakymmentä vuotta Kuhinoilla käynyt myyjä on Olavi Tuokko, joka myy vanhan ajan lisäaineettomia ja kotimaisia lihasäilykkeitä.
”Olen aikoinaan toiminut itse kasvattajana ja jo sieltä on lähtenyt tämä lihasäilykkeiden teko. Nykyään tuotteet tulevat Rantalan Lihalta Kauhajoelta.”, markkinamyyjä Olavi Tuokko sanoo.

Tuokko on Kuhinoilla joka vuosi lähes samassa paikassa, ja ihmiset ovat jo oppineet tuntemaan mistä miehen markkinoilla löytää. Kuhinoille Tuokon saa tulemaan yhä uudestaan markkinoiden hyvä tunnelma ja väkimäärä.
”Kuhinoilla on aina hyvä meininki. On hienoa, kuinka kuortanelaiset tulevat markkinoille sankoin joukoin. Kuhinat on selvästi paikkakunnalle tärkeä tapahtuma.”, Tuokko toteaa.

Markkinapaikkojen tiedustelu: Markkinapaikkojen myyjä Pasi Arosarka p. 0447937716.

Jos olet halukas esiintymään Kuhinalavalla, ota yhteyttä Hannu Sippolaan p. 0405573524.

Kuva Kuortaneen kuhinoilta. Markkinatelttoja oikealla ja vasemmalla. Telttojen välissä kävelee paljon ihmisiä

Kuhinatansseissa Paavo Asunmaa yhtyeineen

Kuhina-lauantain perinteisissä Kuhina-tansseissa lavalle astuu tänä vuonna kuhinakansaa tanssittamaan alavutelainen Paavo Asunmaa. Asunmaan solistin ura alkoi ryminällä vuonna 2018, kun mies osallistui Tangomarkkinoilla semifinaaliin. Siitä jatkui osallistuminen toiseen valtakunnalliseen televisioisoituun laulukilpailuun, jossa Paavo niitti heti ensikerralla kakkossijan.

Asunmaa yhtyeineen soittaa Iskelmää countrymaisemaan maalattuna, musiikkia persoonallisella otteella, tanssikansaa palvellen.

Asunmaa lupaa, että jokaiselle musiikkimaulle ja tanssijalle löytyy jotain.

– Musiikkia tulee laidasta laitaan! Sellaisiakin klassikoita, joita tanssilavoilla ei ole välttämättä kuultukaan, mm. legendojen kappaleita eri vuosikymmeniltä, mm. Matti Eskoa, Kari Tapiota, Reijo Taipaletta, Olavi Virtaa, ja tietenkin omia kappaleitamme.

Kuhinatanssit Kukun majalla lauantaina 20.7. klo 20.30-01.30.