Kuortaneen Koulumaja 5 ja lukion laajennuksen harjakaiset

Perjantaina 4.10.2019 vietettiin Kuortaneella kiinteistöosakeyhtiö Koulumajat sekä Kuortaneen Lukion laajennuksen harjakaisia. Tapahtumassa tutustuttiin rakennushankkeisiin ja juhlitiin harjakaisia Kuortaneen lukiolla juhlapuheiden merkeissä.

Uuden opiskelija-asunnon rakentaminen ja lukion laajennus tulivat ajankohtaiseksi Kuortaneen lukion kasvun kasvun myötä. Kasvun syynä on urheilulukion lajimäärän lisääntyminen jalkapallolla.

Koulumaja 5 tulee yksinomaan lukiossa opiskelevien nuorten asumiskäyttöön. Kesäisin huoneistoja on mahdollisuus vuokrata myös muuhun käyttöön. Muun muassa Urheiluopiston investoinnit jalkapallo- ja telinevoimisteluhalleihin kasvattavat majoituskapasiteetin tarvetta ympäri vuoden. Huoneistot ovat täysin varusteltuja ja kalustettuja.

Lukion laajennusosaan tulee 3 kpl 80 m2 luokkatilaa, jotka voidaan yhdistää samaksi tilaksi siirtoseinien avulla. Tilaa voidaan hyödyntää myös ylioppilaskokeiden aikana. Lisäksi laajennus sisältää oppilaskunnan ja oppilashuollon tiloja.
Samassa yhteydessä Lukion nykyisiä tiloja parannetaan jakelukeittiötä ja tarjoilulinjastoja uudistamalla sekä Atk-luokan muuttamisella opiskelijoiden ryhmätyö ja oleskelutilaksi. Parannuksia tehdään myös paloilmoitin- ja ilmastointijärjestelmiin.

– Kuortane on pieni, mutta pippurinen pitäjä, jossa on edelleen vauhti päällä. Kuortaneella ei todennäköisesti olisi lukiota, ilman urheilun tuomaa erityistehtävää. Urheiluopiston ja lukion luoma kampusalue onkin todella ainutlaatuinen kokonaisuus, jota ei muualta löydy. Siksi kunnan on tärkeä ylläptää tätä nuorten mahdollisuutta yhdistää toisen asteen koulutus ja tavoitteellinen kilpaurheilu, totesi Kuortaneen kunnanhallituksen puheenjohtaja Annu Ridanpää-Taittonen harjakaisten juhlapuheessaan.

Uuden koulumajan huoneistoihin pitäisi ensimmäisten asukkaiden päästä jo tämän vuoden puolella. Lukion laajennusosa valmistuu keväällä 2020 ennen ylioppilaskirjoituksia.

Koulumaja 5 valmistuu loppuvuodesta 2019
Lukion laajennus on valmis keväällä 2020
Lukion kolme 80 neliön huonetta voidaan yhdistää yhdeksi isoksi saliksi.