Kuortaneella juhannuksena yleisurheilua jännittävimmillään

Teksti: Susanna Korkiatupa

Kotimainen yleisurheilun huippusarja tunnetaan tänä kesänä nimellä Motonet GP. Näin myös Kuortaneen Eliittikisat jää ainakin nimenä historiaan, vaikka kilpailu järjestetään muutoin tuttuun tapaan. Nimenvaihdoksen taustalla on Motonetin yhteistyö Suomen Urheiluliiton kanssa ja se, että sarjan nimeä haluttiin uudistaa sen pitkään toimittua samalla nimellä. Kuortaneen GP-kisa pidetään juhannuslauantaina 23.6. Järjestyksessään nämä ovat Kuortaneen kisahistorian 79. kisat.

Miesten keihäänheitossa päästään hätyyttelemään mahdollisesti myös Kuortaneen kenttäennätyksiä, sillä sarjassa kilpailevat muun muassa Saksan Johannes Vetter ja Thomas Röhler. Vetter on miesten keihäänheiton hallitseva maailmanmestari ja Röhler voitti Rion olympialaisissa kultaa. Tero Pitkämäki joutui perumaan osallistumisensa loukkaantumisen takia, mutta paikalla nähdään muun muassa ennätyksensä 85,46 tällä kaudella heittänyt Oliver Helander.

Monesta näkökulmasta merkittävä tapahtuma
Juhannuskisojen käytännönjärjestelyt hoidetaan pitkälti talkoovoimin. Kuortaneen Urheiluopisto ja Kuortaneen kunta ovat ratkaisevassa roolissa järjestelyissä sekä noin 20–30 yhteistyökumppania.
– On hienoa, että kisojen henki on pysynyt vuodesta toiseen samana. Suuri kiitos kuuluu aina talkooväelle, jotka ovat järjestelyissä mukana vuodesta toiseen, kiittelee kisojen promoottori Heikki Savela.
Kuortaneen kisat tunnetaan jo kansainvälisestikin mukavasti. Urheiluopistolla vierailee ympäri vuoden kansainvälisiä urheilijoita, mikä myös on ollut omiaan lisäämään tietoisuutta. Kisoja on järjestetty niin pitkään, että niille on muodostunut vakiintunut asema.
– Monia suomenennätyksiä on tälläkin hetkellä voimassa, jotka on tehty Kuortaneen urheilukentällä, Heikki Savela lisää.

Motonet GP Kuortane 23.6.2018, Kuortaneen urheilukenttä
Tarkemmat aikataulut ja kisasarjat löydät kisojen nettisivuilta: www.kuortanegames.com