Kuortane Golfin kenttä viettää 20-vuotisjuhlavuottaan – ”Ollaan täyden palvelun keidas”, toiminnanjohtaja Sami Tynjälä kuvaa palveluideaa

Nyt päästään todellisille viheriöille, sillä olemme paikassa, jonka kentällä on parhaillaan meneillään juhlavuosi. Mäyryssä sijaitsevan Kuortane Golfin kenttä on tarjonnut puitteet innokkaille harrastajille jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Juhlavuoden tapahtumista yhtenä on tiistaina 12.7. pelattava kentän 20-vuotisjuhlakilpailu.

Kuvassa ilmakuva Kuortane Golfin yhdeltä väylältä
Kuortane Golfin kenttä täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kuva: Kuortane Golf

Kuortane Golfilla työskentelee ympärivuotisesti vakituisena neljä työntekijää. Tapaan käyntini myötä heistä kaksi, toimitus- ja toiminnanjohtaja Sami Tynjälän ja golfopettaja Pasi Puttosen. Tynjälä toimii osakeyhtiön eli kenttäpuolen kipparina ja Puttonen häärää vastaavasti Kuortane Golfin seuran eli KuGon puuhamiehenä. Kaikkiaan Puttonen kertoo seurassa olevan jäseniä lähemmäs 850.

Kuortane Golfin 9-reikäinen kenttä houkuttelee harrastajia läheltä ja kauempaa golfin pariin. Tämän lisäksi range -alueella ja harjoittelualueena toimivalla par 3-kenttäalueella voi kokeilla lajia maksutta.

Ilmakuva Kuortane Golfin 4 väylälle
Kuortane Golfilla käy paikallisten lisäksi pelaajia ympäri Suomea. Kuva: Kuortane Golf

Pelaamisen tuoksinassa nälkääkään ei tarvitse pidellä, sillä Kuortane Golfissa ravintolapäällikön Virpi Ahon kipparoima Ravintola Kuharanta tarjoaa monipuolisesti kahviotuotteita ja ruoka-annoksia a la carte -listalta. Jotain ruuan maittavuudesta kertoo sekin, että ravintola ylsi viime vuonna parhaisiin arvostelupisteisiin vieraille toteutetussa kyselyssä. Ja kun ollaan Kuharannassa Kuhajärven rannalla, ei tarvitse ravintolan bravuuria ihmetellä, joka on, mikä muukaan, kuin kuhakeitto.

– Tänne ovat tervetulleita ihan kaikki nauttimaan hyvistä talon antimista, Sami Tynjälä toivottaa.

Kuva Ravintola Kuharannan edustalta.
Ravintola Kuharantaan on tervetullut kuka tahansa.

Jotta golfloma voisi jatkua pitempään, on tien toisella puolella mahdollisuus majoittumiseen. Kesällä 2021 valmistuneen remontin myötä kaikkiaan kymmenen huonetta ovat valmiit vastaanottamaan yöpyjänsä.

-Tässä sama asia, että meille voi kuka tahansa tulla yöpymään. Paljon käy lomailijoita, polttariporukoita, ihan laidasta laitaan, Sami kertoo.

Kuvassa Kuortane Golfin yksi majoitushuoneista.
Huoneet ovat kahden hengen huoneita.

Golfkentän sulkeutuminen talviajaksi ei vaikuta majoitusmahdollisuuksiin, sillä ne ovat tarjolla ympärivuotisesti. Ravintola on auki talvisin tilauksesta. Pasin selitys kertoo yksiselitteisesti, miten golfin imu voi parhaimmillaan olla pitelemätön.

– Himogolfaajilla oikeastaan vain pakkanen ja ukkonen estävät pelaamisen.

Pihalla sijaitsevat kaksi rantasaunaa, Lyyti ja Sampo, vastaavat akuuttiin saunatarpeeseen. Lyytin tilat soveltuvat noin 6–8 hengelle ja Sampon lauteille mahtuu kaikkiaan 10–15 henkeä. Ja siellä sijaitsee myös aika mieluisa lisäbonus, poreallas.

Kuvassa rantasauna Sampossa sijaitseva pore-allas.
Sampon poreallas on mieluinen lisävaruste.

Tänä vuonna kenttä saatiin auki huhtikuussa ja se on auki niin pitkään, kunnes pakkaset ja lumet saapuvat. Aktiivisin aika kaudesta on toukokuusta elokuulle. Sesongin piikki alkaa juhannukselta ja kestää aina elokuulle koulujen aloitukseen saakka.

– Olemme näillä korkeusasteilla Suomen ensimmäisiä kenttiä, jotka avaavat näin varhain keväällä, kertoo Pasi Puttonen.

Jos mennään osittain kuumottavaan aiheeseen eli yleiseen tunnettavuuteen ja maineeseen, niin sen suhteen tuntuu olevan aihetta tyytyväisyyteen.

– Ollaan oltu Suomen viihtyisin kenttä -rankingissa useampana vuonna aivan kärkisijoilla. Vuonna 2019 saavutettu hopeatila kirkastui viime vuonna ykköstilaksi, Sami kertoo.

Kuvassa Kuortane Golfin saamia tunnustuksia ja palkintoja.
Kuortane Golf on ollut useammassa kategoriassa kärkisijoilla.

Tunnustuksesta erityisen tekee myös se, että se on peräisin vieraspelaajilta. Samin mukaan suurin osa pelaajista tulee 50 kilometrin säteeltä. He osaltaan rakentavat yleistä hyvää ilmapiiriä. Siihen kun lisätään osaava ja iloinen henkilökunta, niin siinäpä onkin jo tunnustuksen selittäviä tekijöitä.

– Meidän vahvuutemme piilee siinä, että saadaan kävijä kokemaan olonsa tervetulleeksi. Voisi sanoa, että ollaan täyden palvelun keidas, kun meillä on kentän puitteiden lisäksi tarjota hyvätasoiset ravintola- ja majoituspalvelut.

Osuvasti paikalle sattuu hyvä objektiivisen käyttäjäkokemuksen omaava 53-vuotias Tuukka Raitis, jolla säännöllistä golfharrastusta on takana kokonainen vuosi. Green card -kortti tosin on ollut takataskussa jo 18 vuotta, mutta tuolloin harrastus ei ottanut tuulta alleen. Tarvittiin uusi sytytys, joka lähti alkujansa Pasin golfkurssilta, jossa hän oli yhdessä perheen kanssa. Sen jälkeen laji on vienyt mennessään ja kesän lomakohde oli helppo valinta: golfloma Kuortane Golfilla.

– Kuvailisin tätä kaiken kaikkiaan mullistavaksi kokemukseksi. Se, että voi tässä iässä opetella jotain sellaista aivan uutta taitoa. Ja tässä paikassa tuli heti sellainen tosi tervetullut fiilis.

Raitis myöntää myös, että kynnys alkujaan harrastuksen aloittamiseen oli korkea. Hän on huomannutkin ilokseen ennakkomielikuvansa romuttuneen, sillä kentällä kokeneemmat eivät arvostele. Päinvastoin kannustava ilmapiiri on yksi isoimmista huomioista, mitä hän on muista kanssapelaajista tehnyt.

Sami toteaa myös, ettei ympäröivät maisemat aivan Kuhajärven liepeellä ainakaan viihtyisyyttä huononna. Se on totta, miljöö on todella kesäinen ja parhaillaan auringon paisteessa läheinen Ravintola Kuharannan terassi suorastaan kutsuu kävijää istahtamaan hyvän ruuan ja juoman pariin.

Kuvassa ylhäältä parvekkeelta näkymä Kuharannan terassille.
Kaunista näkymää Ravintola Kuharannan parvekkeelta.

Sanotaan, että kehitys loppuu tyytyväisyyteen, ja vaikka seurassani on kaksi varsin hyvätuulista miestä, niin Sami avaa tulevaisuuden yhtä kehityskohtaa.

– Kentän toimivuuteen tullaan edelleen kiinnittämään huomiota ja pyritään parantamaan kokemusta entisestään.

Selviää myös, että opetuksen suhteen Kuortane Golfilla on tarjolla Suomen parhaat lähtökohdat uuden harrastuksen opetteluun. Mikäs tässä ensikertalaisena lähteä opettelemaan golfia, kun opettajana toimii opetuksen kategoriassa kärkisijan napannut Pasi Puttonen.

Kuvassa golfopettaja Pasi Puttonen ja toiminnanjohtaja Sami Tynjälä
Pasi Puttosella (vas.) ja Sami Tynjälällä on aihetta hymyyn. Kuortane Golf on pärjännyt niin opetuksen tasolla kuin viihtyisyyden suhteen viime vuosina.

Hyvän menestyksen turvin on hyvä jatkaa matkaa, mutta siihen ei myöskään tuudittauduta. Juna tai pitäisikö tässä yhteydessä käyttää esimerkiksi nimitystä golfkärry, sen kun mennä porskuttaa eteenpäin.

– Pyritään kaiken kaikkiaan siihen, että tarjotaan odotuksia ylittävää palvelua, Sami summaa lopuksi.

Tällä hetkellä kevään ajoittainen koleus on muisto vain. Golfkentällä se tarkoittaa sitä, että kun lämpö nousee, niin vauhti kiihtyy!