Kuortane 2.0 – Uusi aika

Kuortane 2.0 – Uusi aika

Suomessa on yli 300 kuntaa, joissa jokaisessa on tietenkin niiden omien sanojensa mukaan hyvä asua ja yrittää. Me uskomme, että ainakin meillä Kuortaneella tämä on myös totta.

Kuortaneella on hyvät ja kehittyvät palvelut. Esimerkiksi lapsiperheiden näkökulmasta palvelut toimivat ja arki on sujuvaa. Meillä on erinomaiset, useita kaupunkitasojakin paremmat puitteet eri-ikäisten ihmisten liikunnan harrastamista varten. Vahva yhteisöllisyys taas on luonut paikkakunnalle monipuolista yhdistystoimintaa ja tuottaa kuntaan tapahtumia ympäri vuoden. Asumiseen tarjolla on monipuolisia ja laadukkaita vaihtoehtoja.

Kuortane on vahvasti yrittämisen paikkakunta. Siitä kertoo osaltaan yrittäjien määrä suhteutettuna asukaslukuun ja siitä kertoo koko maakunnan pienin työttömyysprosentti. Kehittyvä yritystoiminta tarvitsee koko ajan uutta työvoimaa.

Yksi Kuortaneen vahvuuksista on keskeinen sijainti maakunnassa. Ihan kaikkea meiltä ei löydy eikä tarvitsekaan. Pandat, astronautit ja miljoonajuhlat ovat kuitenkin ihan lähellä.

Haasteitakin meillä toki on. Useimpien muiden kuntien tapaan myös meillä halutaan saada väestömääräkehitykseen muutos. Tänä vuonna Kuortaneen väkilukukehitys onkin käääntynyt kasvuun. Viimeksi Kuortaneen väkiluku kasvoi edellisvuoteen verrattuna vuonna 1993.

Kuortaneen halu kasvaa ja kehittyä on isossa osassa kunnan strategiaa. Näinä vuosina paikkakunnan kehitystä viedään eteenpäin muun muassa rakennushankkeilla. Kunta on juuri rakennuttanut mittavan palloiluhallin, parhaillaan kunta rakennuttaa lukion laajennusta ja kunnan yhtiö tekee uusia oppilasasuntoja, ensi keväänä puolestaan alkaa kunnan hankkeena uuden alakoulun rakentaminen.

Niinikään yrityksillä on isoja rakennushankkeita menossa ja yksityiset rakennusyhtiöt ovat tehneet tänne viime vuosina uusia asuntoja. Myös urheiluopistolla on parhaillaan menossa mittavan urheiluhallin rakentaminen ja opistolla on myös uusia rakennushankkeita suunnitelmissa.

Tästä paikkakunnan kehityksestä ja vahvuuksista haluamme kertoa rohkeasti valtakunnallisella markkinointikampanjalla. Samalla myös kunnan luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita haastetaan löytämään rohkeitakin tekoja kunnan kasvuun.

Kuortane 2.0 – Uusi aika, on käynnistynyt.

21.9.2019
Pentti Turunen
kunnanjohtaja