Kuntosaliohjausta kuntalaisille

Kuortaneen liikuntatoimella on maaliskuun loppuun saakka harjoittelussa Kuortaneen Urheiluopistolta LPT Liikuntaneuvojaopiskelijat Elli-Noora Puustinen ja Jenifer Nieminen. Harjoittelijat osaltaan tuovat myös lisäresurssia liikuntatoimelle, ja tämän takia liikuntatoimi tarjoaa kuntosaliohjausta Kuortanehallin kuntosalilla parin seuraavan viikon ajan alla olevina päivinä. Harjoituskerrasta suoritetaan normaali 1€ käyttömaksu, mutta varsinainen kuntosaliohjaus on maksuton.

Ohjauskerroilla tutustutaan monipuolisesti eri kuntosalilaitteisiin ja samalla tarjotaan niin aloittelevalle kuin vähän pidemmälläkin olevalle alkeita kuntosaliharjoittelusta. Lisäksi osallistujille pyritään tarjoamaan vinkkejä kuntosaliharjoittelun aloittamisesta, ja oman liikevalikoiman valinnasta (laitteet, liikkeet, toistomäärä, sarjojen kesto jne.). Voit osaltasi myös hyödyntää ohjaajien tietämystä omien tavoittesi saavuttamiseksi. Kukin treenikerta (n. 60-80 min) sisältää alkuverryttelyn, monipuolisesti kehoa vahvistavan kuntosaliosuuden sekä loppuverryttelyn.

 • Ohjatut kuntosalivuorot – Kuortanehallissa (korjattu aikaa 17.2. > pe 13.3. ei pe 17.3.)

  • tiistaina 18.2. klo 17.30-19.00
  • perjantaina 21.2. klo 10.00-11.30
  • Ei vuoroja talvilomaviikolla 9
  • tiistaina 3.3. klo 17.30-19.00
  • perjantaina 6.3. klo 10.00-11.30
  • tiistaina 10.3. klo 17.30-19.00
  • perjantaina 13.3. klo 10.00-11.30

Vuorot on tarkoitettu kaikille, ja voit tulla tutustumaan vaikkapa yhden kerran, tärkeintä on lähteä liikkeelle. Salille tullessa on mahdollista oppia uutta.

Kuntosaliharjoittelu sopii kaikenikäisille ja -kokoisille ihmisille. Monipuolisesti toteutettuna se vahvistaa kehoa eri puolilta, ja lisäksi sillä on paljon terveyshyötyjä . Aikuisten (18-64v.) liikkumisen suosituksissa kuntosaliharjoittelu voisi kuulua lihaskuntoa ja liikehallintaa kuuluvaan osiion, jota suositellaan toteutettavaksi kaksi kertaa viikossa. Myös ikäihmisille suositellaan notkeutta, tasapainoa ja lihasvoimaa sisältävää harjoittelua vähintään kaksi kertaa viikossa. Kuntosalin voi korvata myös riittävän rasittavalla touhuamisella kotonakin, ja muutoinkin käyttää mielikuvitusta esimerkiksi erilaisten vastusten, painojen ja laitteiden soveltamiseen kotona.

Netistä löytyy paljon ohjeita kuntosaliharjoittelun aloittamiseksi. Esimerkiksi Timo Haikaraisen artikkelista Kipin kapin kuntosalille – Näin hyödyt lihasvoimaharjoittelusta, jossa puhutaan tarkemmin lihaskuntoharjoittelun hyödyistä erityisesti painonpudotuksen tukena. Myös ikäihmisille on tarjolla ohjeita esimerkiksi Ikäinstituutin kautta.

 

Lisätietoja kuntosalivuoroista saat liikuntasihteeri Tuomas Mikkolalta, puh. 040-6317 442, tuomas.mikkola@kuortane.fi