Kristina Vainiola Kunnon Kuurtanelaanen 2023

Vuoden 2023 Kunnon Kuurtanelaaseksi on valittu yrittäjä Kristiina Vainiola. Valinta julkistettiin perinteisesti Kuurtanespäivän juhlassa sunnuntaina 23.7. Vainiola on pitkän linjan yrittäjä ja hän on pitänyt kirjakauppaa Kuortaneella vuodesta 1996 lähtien. Kuortaneen vuoden yrittäjäksi Vainiola on valittu vuonna 2013. Vainiola on toiminut myös Kuurnan toimijoiden puheenjohtajana sekä Kuortaneen yrittäjien ja Osuuspankin hallituksissa. Tällä hetkellä Vainiola toimii Kuortaneen Matkailu ry:n, My Kuortane, puheenjohtajana.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Anne Haapa-aho perusteli valintaa seuraavasti:
”Nimeämistä pohtivassa työryhmässä oli tänäkin vuonna esillä useita hyviä nimiä, valitun nimen noustua esille olimme täysin yksimielisiä. Sama yksimielisyys jatkui myös kunnanhallituksen pöydän ympärillä.
Kirjakaupassa käydessään ei ole väliä, ostaako lyijykynän vai jotain kalliimpaa. Palvelu on aina yhtä aurinkoista.”
”Positiivinen asenteesi yrittäjyyteen ja elämään on tarttuvaa. Toivottavasti saamme nauttia persoonallisesta kirjakaupastasi vielä pitkään.”, Haapa-aho jatkoi.

Vainiola oli erittäin otettu ja yllättynyt valinnastaan ja lähetti lämpimät kiitoksensa kunnanhallitukselle ja valintaraadilla, mutta ennen kaikkea kaikille kuortanelaisille.
”Kun kunnanjohtaja soitti valinnasta, niin ensimmäinen ajatus oli, että kuinka nyt minä. Onneksi istuin tuolilla, sillä muuten olisin pudonnut. Heti tuli myös mieleen, että kuinka monen muun kuuluisi saada tällainen kunnianosoitus, elikkä jos valitsijaraadilla on ensi kerralla pulaa nimistä, niin minulta voi sitten kysyä. ” Vainiola kertoi hymyille.

Kunnon Kuurtanelaanen on valittu vuodesta 1980 lähtien joka vuosi, pois lukien koronavuosi 2020. Valittu palkitaan Kunnon Kuurtanelaanen mitalilla ja stipendillä. Mitali myönnetään ansiokkaasta toiminnasta kuortanelaisten hyväksi ja valittu voi olla niin yksityishenkilö, ryhmä kuin yhdistyskin. Valittu on oikeutettu käyttämään arvonimeä Kunnon Kuurtanelaanen. Vainiolan valinta oli järjestyksessään 46.

Kuurtanespäivän juhla on katsottavissa kokonaisuudessaa Kuortaneen kunnan YouTube-kanavalta.